Dit zijn de beste bordspellen voor beginners

Dit zijn de beste bordspellen voor beginners

Als jij nieuw bent in de bordspellenwereld is het van belang dat je niet begint met de meest lastige spellen. Bovendien is er ontzettend veel keus en is het best lastig om de juiste spellen te kiezen. De beste bordspellen voor beginners zijn niet te moeilijk en hebben een duidelijke speluitleg of tutorial zodat je gelijk aan de slag kunt. Wij gaan je daar een handje mee helpen door vijf spellen uit te lichten die zowel leuk zijn en niet te moeilijk.

1. Who’s The Dude

Who’s The Dude is een van de makkelijkere partyspellen die er te vinden zijn en ook nog een van de leukste! De bedoeling van dit spel is om allerlei verschillende situaties uit te beelden met een opblaaspop. Denk bijvoorbeeld aan het nadoen van jongleren tot het nadoen van een iconische scène uit de film Titanic. Het is aan de andere spelers om binnen de tijd te raden wat jij uitbeeld met de Dude. Daarna is de volgende speler aan de beurt. De speler die na vier rondes de meeste punten heeft, wint het spel!

Bekijk Who’s The Dude

Who's The Dude sfeerfoto

2. Mouthguard Challenge

Mouthguard challenge is ook een leuk en simpel spel dat je met het gehele gezin kunt spelen. Dit spel bevat namelijk alleen mondklemmen en opdrachtkaarten. Met een mondklem worden de simpelste dingen een hele uitdaging, zoals blazen en drinken. Je moet dus goed luisteren, raden en de raarste opdrachten uitvoeren om te winnen.

Dit is een spel waar je gegarandeerd veel plezier uit haalt en het enige wat je hoeft te doen is mondklemmen in een gaan!

Ga de uitdaging aan

mouthguard challenge speldoos (feestspel voor volwassenen)

3. Pesten

Als je op zoek bent naar een kaartspel die elk beginnende spellenspeler moet kennen is dat wel een potje pesten. Het doel van het spel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Pesten is een snel en gezellig kaartspel dat draait om strategie, snel denken en het dwarsbomen van andere spelers. Voor de echte beginners hebben wij een speciale variant gemaakt waarbij je precies kunt zien wat alle kaarten doen. Perfect voor beginners dus.

Bekijk dit klassieke kaartspel

Pesten kaartspel met onderdelen

4. Medical Mysteries

Medical Mysteries is op het eerste oog niet het beste bordspel voor beginners. Je bent namelijk een team van artsen die moeten samenwerken om de mysterieuze symptomen van patiënten te behandelen. Je moet hierbij de juiste keuzes maken om de patiënt te redden.

Het grote voordeel van dit spel is dat je er een tutorial bij krijgt. Hier wordt Medical Mysteries spelenderwijs uitgelegd en geeft verpleegkundige Judy je extra tips om het echte spel zo goed mogelijk door te komen. Na het spelen van de tutorial kun je direct aan de slag met het spel. Daarom is dit leuke coöperatieve spel ideaal voor een beginnende spellenspeler.

Jouw patiënten hebben je hulp nodig

5. Bankroet

Bijna iedereen weet dat geld uitgeven over het algemeen niet heel moeilijk is! En laten wij dan ook precies over dit principe een bordspel hebben gemaakt genaamd Bankroet. In dit spel kun jij een erfenis van een miljard euro erven. Om deze rijkdom in handen te krijgen moet je de volgende uitdaging aangaan: Sneller dan alle andere potentiële erfgenamen een miljoen euro zien uit te geven. Degene die dit als eerste lukt, wint! 

Ontdek of jij een gat in je hand hebt