Identity Games valt in de prijzen met Speelgoed van het Jaar 2021!

Identity Games valt in de prijzen met Speelgoed van het Jaar 2021!

De vakjury van Speelgoed van het Jaar heeft de winnaars van 2021 bekend gemaakt! En wij kunnen met trots zeggen dat we in twee categorieën als winnaar uit de bus zijn gekomen. In deze blog laten we je graag zien wat Speelgoed van het Jaar precies is en met welke bordspellen wij gewonnen hebben. 

Wat is Speelgoed van het Jaar?

Speelgoed van het Jaar is een prijs van Stichting Speelgoed Nederland die elk jaar wordt uitgereikt. Dit wordt gedaan aan de hand van gekozen juryleden. Nu de vakjury de winnaars heeft bekend gemaakt, maken wij ook kans op de publieksprijs en daar kan jij ons bij helpen. Stem nu op ons op de volgende bordspellen in de volgende categorieën:

Klik hier om op ons te stemmen

 

De winnende spellen van Identity Games

Escape Room The Game: Puzzle Adventures

Escape Room The Game Puzzle Adventures is een bijzondere combinatie van een puzzel en een escape room. Het is dus anders dan onze andere Escape Room The Game bordspellen. Door Middel van een legpuzzel verken je een mysterieus huis en ontdek je stukje voor stukje de geheimen die het bevat. Hierbij heb je de keus om met of zonder tijdsdruk te ontsnappen. Bovendien is deze Escape Room The Game speelbaar met zijn tweeën of in je eentje. Dat is dan ook precies wat dit spel zo bijzonder maakt.

De jury van Speelgoed van het Jaar gaf ons de volgende review:

‘De onderdelen zijn mooi vorm gegeven en geven een gevoel van mysterie aan het spel. De opdrachten/puzzels zijn redelijk pittig en bieden voldoende uitdaging, ook voor volwassenen. Het spel vraagt om probleemoplossend vermogen, creativiteit, ‘out of the box’ denken en logisch redeneren. Ook is het belangrijk om goed met elkaar te communiceren en samen te werken.’

Escape Your House

Escape Your House is een innovatief bordspel wat onderdeel is van onze Escape Room The Game spellen. In deze variant is het doel om binnen de tijd je eigen huis te ontsnappen. Het spel bestaat uit zes missies waarbij je in elke missie 15 minuten de tijd krijgt om uit je huis te ontsnappen. Werk samen om de puzzels op te lossen die in het hele huis zijn achtergelaten, zodat jullie uiteindelijk de ‘Meestersleutel’ voor het ‘Super Slot’ kunnen vinden!

Dit is wat de jury over Escape Your House vertelde:

‘Bij deze escape room moeten de spelers uit hun eigen huis vluchten. In verschillende kamers worden aanwijzingen gelegd die nodig zijn om de raadsels op te lossen en uiteindelijk de code te kraken waarmee de spelers – hopelijk binnen de tijd – uit het huis kunnen ontsnappen voor het alarm afgaat. De tijdsdruk zorgt voor spanning, die soms behoorlijk op kan lopen. Het spel vereist concentratie, probleemoplossend vermogen, vindingrijkheid, flexibel en logisch denken, goede communicatie en emotieregulatie.’