Kinderen vermaken in de auto? Dit is hoe je het doet!

Kinderen vermaken in de auto? Dit is hoe je het doet!

Je kinderen vermaken in de auto kan een hele uitdaging zijn, vooral als je op vakantie gaat. Ondanks dat kinderen zich vrij snel gaan vervelen in een auto, hoeft dat niet per se zo te zijn. Er zijn namelijk genoeg manieren om het gezellig te houden. Wij hebben daarom vijf tips voor je om kinderen te vermaken in de auto.

1. Muziek en luisterboeken

Kids zijn dol op het luisteren van muziek! Er zijn genoeg playlists te vinden op bijvoorbeeld YouTube en Spotify om het met kinderen wat gezelliger te maken in de auto. Denk bijvoorbeeld aan playlists van Studio 100, nijntje of Woezel en Pip!

Niet alleen muziek zorgt voor vermaak in de auto, ook luisterboeken helpen kinderen om zich minder snel te vervelen.

2. Speel de leukste spelletjes!

Voor degene die niet de hele tijd naar kinderverhaaltjes of muziek wilt luisteren is het spelen van spelletjes een goed alternatief! Dit kunnen spelletjes zijn, zoals ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ of het spelen van ‘autobingo’, maar je kunt ook kiezen voor kaartspellen. Wij van Identity Games hebben al verschillende leuke spelletjes gemaakt, waar kinderen dol op zijn. We geven je graag een paar voorbeelden:

  • Weetjeskwartetten

De Weetjeskwartetten van Identity Games zijn de perfecte kaartspellen voor in de auto. En de keuze uit deze kwartetten is reuze. Of je kind nu fan is van voetbal, dieren, auto’s of paarden er is een weetjeskwartet verkrijgbaar. Voor op reis is de vakantielanden weetjeskwartet een echte aanrader. Deze is niet alleen leuk, maar ze leren ook gelijk de interessantste feitjes over allerlei landen.

Ontdek de leukste feitjes met het Weetjeskwartet

Vakantielanden Weetjeskwartet met speelkaarten
  • Pesten

Het spelen van een klassiek kaartspel is natuurlijk leuk, maar voor kinderen kan het wat lastiger zijn als het gaat om de spelregels. Om het voor kinderen wat makkelijker te maken hebben we het kaartspel Pesten op de markt gebracht. Op alle kaarten staat precies wat je met de kaarten kunt doen. Zo is dit kaartspel geschikt voor de gehele familie.

Ben jij de grootste pestkop?

Pesten kaartspel met onderdelen
  • Top Trumps

Top Trumps is het snelle en leuke kaartspel die coole feitjes over jouw favoriete onderwerpen bevatten. Door de eigenschappen op de kaarten slim te gebruiken bemachtig jij de kaarten van de andere spelers. Durf jij de uitdaging aan?

Ontdek Top Trumps

Top Trumps World Football Stars

3. Tablet en smartphone

Dit zal niet de favorietste keuze zijn van de ouders, maar het is zoals je weet wel een hele effectieve manier om je kinderen te vermaken in de auto! Het is wel altijd verstandig om goede afspraken met je kinderen te maken over de schermtijd. En al krijgen ze tijdens de autorit wat meer schermtijd kan dat echt geen kwaad. Helemaal als je weet dat je kinderen zich zo voor een langere tijd prima kunnen vermaken.

4. Vakantieboeken

Een vakantieboek is een echte klassieker wanneer je kinderen wil vermaken in de auto. En deze methode werkt nog steeds heel goed. En er zijn er nog genoeg van dit soort boeken die elk jaar worden uitgegeven over verschillende onderwerpen, zoals de wetenschap of de natuur.

5. Blijf veel bewegen!

Kinderen moeten soms even hun energie kwijt. Het is daarom niet onverstandig om regelmatig een pauze te nemen, zodat ze even de beentjes kunnen strekken. Neem bijvoorbeeld ook een voetbal mee of doe andere spelletjes met ze buiten. Dit helpt overigens ook weer als je verder gaat met de reis. Kinderen zijn namelijk op hun stilst als ze lekker aan het slapen zijn!