Bekijk hier de leukste spelletjes voor Peuters!

Bijna alle kinderen zijn dol op het spelen van spelletjes! Het daagt ze uit, zorgt voor plezier en ze leren er ontzettend veel van. Bovendien is het een perfect moment om een betere band met je kind op te bouwen. Er zijn ontzettend veel spelletjes op de markt die zeer geschikt zijn voor de allerkleinsten. Daarom hebben we onze leukste spelletjes voor peuters voor je uitgelicht!

Waarom is spelletjes spelen voor peuters zo goed?

Kinderen in de leeftijd van 1 t/m 4 jaar leren ontzettend snel en veel! Het is dan ook als ouder belangrijk om je kind te helpen bij de ontwikkeling. Dit kan op allerlei manieren, maar vaak leert een kind het meest als ze het ook leuk vinden! En dat is waarom peuters zoveel van spelletjes kunnen leren, zoals:

1. Geduld hebben

Peuters vinden het over het algemeen nog erg moeilijk om geduld te hebben. Met het spelen van leuke spelletjes leer jij je kind om netjes op zijn beurt te wachten. Ook als hij dat soms moeilijk vindt!

2. Motoriek

De allerkleinste kindjes zijn nog volop hun motoriek aan het ontwikkelen. Met leuke spelletjes voor peuters daag jij je kind uit om bewegingen uit te voeren en dingen op te pakken, wat goed is voor de motoriek!

3. Creatieve oplossingen bedenken

Bij het spelen van spelletjes ontstaan er verschillende uitdagingen waarbij je peuter een oplossing voor moet verzinnen. Bijvoorbeeld bij het spelen van verstoppertje moet een kind zich goed bedenken waar iemand zich verstopt. Hiervoor is creativiteit en inzicht nodig! En dat is precies wat je leert tijdens verstoppertje spelen.

Nijntje Kiekeboe kinderspel

Wat zijn leuke spelletjes voor Peuters?

1. Nijntje Verstoppertje Spelen (Leeftijd 1-4)

Nijntje Verstoppertje Spelen is een simpel zoekspelletje voor de allerkleinsten. Verstop Nijntje ergens in de kamer en laat je dreumes vervolgens naar Nijntje zoeken. Om het voor de peuter wat makkelijker te maken, roept Nijntje om de 10 seconden: “Ik ben hier”. Ook zitten er bij het spel verschillende kaartjes om het kind aanwijzingen te geven.

Nijntje Verstoppertje Spelen is één van de leukste spelletjes voor peuters om te spelen! Het is dan ook niet voor niets genomineerd als speelgoed van het jaar in 2012. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds ontzettend populair. Dit spel is overigens ook verkrijgbaar in de varianten met Bumba en Woezel & Pip.

Bekijk onze verstoppertje spellen

Nijntje Verstoppertje Spelen met spelonderdelen

2. Nijntje Kiekeboe (Leeftijd 1-4)

Nijntje kiekeboe is ook een leuk spelletje voor je peuter. Het is niet alleen leuk, maar je ontwikkelt ook direct de oog- en handcoördinatie van het kind. Het spel is op drie manieren te spelen, afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling van het kind.

In de doos zit een interactieve Nijntje en drie huisjes. Wanneer je Nijntje met een huisje afdekt zal ze “Doei” zeggen. Eenmaal afgedekt zegt ze om de 7 seconden “Hihi”. Met de verschillende spelletjes is het uiteindelijke doel dat je kind weet onder welk huisje Nijntje zich bevindt. Wanneer het kind het juiste huisje omhoog weet te halen roept Nijntje “Kiekeboe”.

Bekijk Nijntje Kiekeboe

Nijntje Kiekeboe met spelonderdelen

3. Woezel & Pip Memo en Woezel & Pip Domino (Leeftijd 3+)

Is Woezel & Pip één van de favoriete karakters van jouw kind? Dan hebben we een paar leuke spelletjes voor je peuter! Met Woezel & Pip Memo en Woezel & Pip Domino speel je deze iconische klassiekers in het thema van Woezel & Pip en haar vriendjes. Deze spellen zijn extra leuk voor oudere peuters, omdat deze spellen wat meer uitdaging bieden!

Ontdek de Woezel & Pip spellen

Woezel & Pip Domino met spelonderdelen