4 educatieve kinderspellen voor tijdens de lockdown

4 educatieve kinderspellen voor tijdens de lockdown

De lockdown wordt verlengd met maar liefst drie weken. De komende tijd spenderen we daarom veel tijd met onze kinderen. Dat kan heel leuk en gezellig zijn, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Want nu je kinderen niet naar school kunnen, ligt een leerachterstand al gauw op de loer. Wil jij zeker weten dat je kroost ondanks de lockdown optimaal blijft ontwikkelen? Dan zijn de onderstaande educatieve spellen de ideale oplossing.

Familie speelt BBC Earth Animals

1. Een leerzaam bordspel over dieren in het wild: BBC Earth: Animals

Iedereen kent de natuurdocumentaires van BBC Earth, ingesproken door de legendarische David Attenborough. Maar wist je dat hier ook een bordspel van bestaat? En dat spel hebben wij in samenwerking met BBC Earth ontwikkeld. In het bordspel BBC Earth: Animals leer je op speelse wijze alles over wilde dieren. Van de barre kou in Antarctica tot de hete savannes in Afrika. En van de ijzige toendra’s in Siberië tot de mysterieuze dieptes van de Atlantische Oceaan. Met het BBC Earth-bordspel leren jij en je kinderen alles over wildlife op onze planeet.

BBC Earth: Animals bevat prachtige HD-video’s die je via de website van het spel kunt bekijken. Onderwijl maak je gebruik van een speelbord, speelkaarten en dierenpionnen om het spel te spelen. Elke video bevat een uitdagende vraag die je met A, B of C dient te beantwoorden. Leuk, leerzaam en bij vlagen erg grappig. BBC Earth: Animals is een educatieve aanrader van formaat!

Wildlife Weetjeskwartet

2. Snel, leerzaam en goed voor eindeloos vermaak: het Weetjeskwartet

Heb je behoefte aan een snel en eenvoudig spel dat je eindeloos kunt herspelen. Dan is het Weetjeskwartet jouw perfecte keuze. Deze populaire kwartetreeks heeft maar liefst twaalf delen, variërend van paarden tot sport, van auto’s tot het menselijk lichaam en van boerderijdieren tot dino’s, vakantielanden en de jungle. Waar jouw kind ook in geïnteresseerd is, Weetjeskwartet heeft er een variant van.

Waarom het Weetjeskwartet behalve leuk ook heel leerzaam is? Dat komt omdat er educatieve feitjes op de speelkaarten staan. Het gaat hier op uiteenlopende trivia. Van Europese hoofdsteden tot dierenfeitjes en talloze andere weetjes. Hierdoor wordt je kind geprikkeld om spelenderwijs nieuwe dingen te leren (en dat geldt ook voor jou, want weet jij al hoe hard aan jachtluipaard kan lopen, hoe zwaar een olifant weegt en wat de hoofdstad is van Oekraïne?). Om er zeker van te zijn dat je kids het Weetjeskwartet waarderen, hebben we de speelkaarten extra groot gemaakt en voorzien van prachtige afbeeldingen.

Bekijk op Bol.com

Escape Room The Game

3. Speel de ultieme breinbreker vol puzzels, raadsels en mysteries: Escape Room The Game: Jumanji

Escape Room The Game: Jumanji is uitgegroeid tot een heuse klassieker onder gezinnen. Met dit spannende familiespel haal je de spanning van een Escape Room naar je woonkamer. Het spel is goed voor uren spelplezier. Het is een coöperatieve game waarbij je samen moet zien te ontsnappen uit een Escape Room. En daarvoor zijn allerlei vaardigheden voor nodig: communicatie, stressbestendigheid, abstracte vermogens, samenwerking, creativiteit en taal- en rekenvaardigheden.

Je kinderen worden dankzij dit spel op allerlei manieren geprikkeld om zich te ontwikkelen. En dat doen ze in een setting waar elk kind vandaag de dag fan van is: Jumanji. Gebaseerd op de populaire sequel van de film met Jack Black, Dwayne “The Rock” Johnson en Kevin Hart.

Bekijk op Bol.com

Squla Spelling spel

4. De beste aanvulling op thuisonderwijs in coronatijd: de Squla-spellenreeks

Nu je kids thuis les krijgen, is de kans groot dat ze werken met het online platform Squla. Maar wist je dat Identity Games in samenwerking met Squla educatieve kaart- en bordspellen maakt? Deze spellenreeks sluit naadloos aan bij de schoolvakken van je kind en zit boordevol educatieve content. Er zijn diverse Squla-spellen die elk een schoolvak vertegenwoordigen. Denk hierbij aan Aardrijkskunde, Taal en Rekenen.

Vind je het leuk om mee te spelen met je kids? Dan is het Squla Familiebordspel een goede keuze. Dit spannende vraag- en antwoordspel is zowel voor jou als je kinderen een leerzame uitdaging waarin uiteenlopende onderwerpen centraal staan: natuur en techniek, aardrijkskunde, taal, geschiedenis, rekenen en meer.

Bekijk op Bol.com

Bekijk al onze educatieve spellen

Wil je meer weten over leerzame spellen die je kind door de lockdown helpen? Dan raden wij je aan een kijkje te nemen op onze spellenpagina. Daar vind je spellen voor kinderen van alle leeftijden. Van de allerkleinsten tot pubers en alles daartussenin.