Hoe werkt het spel Medical Mysteries?

Hoe werkt het spel Medical Mysteries?

In dit blog lichten wij een van onze nieuwe spellen “Medical Mysteries” uit! Wij leggen je uit hoe het spel precies werkt om te zien of het iets voor jou is.

In de New York Emergency Room editie van Medical Mysteries zijn jullie een groep medische specialisten op de spoedeisende hulp in New York. Jullie nemen de nachtdienst voor jullie rekening die van middernacht tot 8 uur ‘s ochtends duurt. Er komen deze dienst wel erg veel bijzonder uitdagende gevallen binnen op dit late uur. Jouw doel: Ontdek voor elke patiënt wat de oorzaak is van zijn of haar mysterieuze symptomen en help de patiënt de nacht te overleven.

Bestel Medical Mysteries direct

Welke onderdelen zitten er in het spel?

In het spel zitten de volgende onderdelen:

  • 1 boekje met resultaatcodes
  • 5 informatiebladen
  • Er zitten vier patiënten in de doos en elk bevat de volgende onderdelen:
  • Intakegesprek
  • Elektronische Patiënten Dossier
  • Statuskaarten
  • Epiloog
  • Verhaalkaarten
Medical Mysteries spelonderdelen

Hoe werkt het spel?

Het spel begint door alle geleverde formulieren goed door te nemen. Lees het intakegesprek en het elektronische patiëntendossier als eerste om meer te weten te komen over de patiënt. Vervolgens is het ook een goed idee om de informatiebladen kort door te nemen. Deze bladen geven namelijk belangrijke informatie over diverse medische handelingen, onderzoeken, aandoeningen, geneesmiddelen en meer. Als je dit hebt gedaan is het tijd voor actie! Pak de eerste statuskaart en ga aan de slag!

Statuskaarten

De statuskaart van de patiënt laat allereerst de staat van de patiënt zien. Bovendien staan er allerlei acties op deze kaart die jij kunt uitvoeren. Naarmate je dienst vordert kan de status van je patiënt veranderen. Wanneer het wordt aangegeven, leg je de oude statuskaart weg en pak je de nieuwe kaart. Check de nieuwe kaart goed om de nieuwe staat van de patiënt te bekijken en welke acties jij kunt uitvoeren.

Medical Mysteries statuskaart

Acties

Op je patiëntenformulier zie je dat je per blok van twee uur, drie keuzes kunt maken. De keuzes die je hebt, staan weergeven op de statuskaart. Je hebt diverse soorten acties die je kunt uitvoeren:

Onderzoek uitvoeren

Door onderzoeken uit te voeren krijg je nieuwe informatie over je patiënt. Ook onderzoeken die aantonen dat alles normaal is, zijn nuttig. Zo sluiten jullie bepaalde aandoeningen op deze manier uit.

Geneesmiddelen

Veel symptomen kunnen behandeld worden met de juiste medicatie! Maak er dan ook gebruik van.

Een medische handeling verrichten

Sommige symptomen moeten snel behandeld worden. Denk aan het schoonmaken van een wond of zelfs het uitvoeren van een operatie.

Een specialist raadplegen

Een mening van een specialist kan ongelofelijk waardevol zijn! Een specialist helpt jou om de symptomen beter te begrijpen.

Een patiënt interviewen

Het voeren van een gesprek met jouw patiënt geeft inzicht in het begrijpen van zijn of haar toestand.

Medical mysteries inhoud

Patiëntenformulier

Wanneer jij een actie hebt gekozen, noteer je deze in het patiëntenformulier. Bij elke actie krijg je een resultaatcode. Deze zoek je vervolgens op in het boekje met alle codes. In het boekje staat bijvoorbeeld of je een verhaalkaart mag pakken of dat je een andere resultaatcode moet opzoeken. Dit maakt allemaal deel uit van dezelfde actie, dus je hoeft niets op te schrijven.

Updates

Zodra jullie drie acties hebben voltooid op het patiëntenformulier is het tijd voor een nieuwe update over de patiënt. Kijk naar het updates-vak op de statuskaart van de patiënt. Zoek de code op in het boekje om de update te lezen. Vervolgens mag je weer drie acties uitvoeren in de periode van twee uur.

Medical Mysteries patiëntenformulier

De nacht overleven

Het uiteindelijke doel van het spel is om ervoor te zorgen dat jouw patiënt de nacht overleeft. Dit doe je door de juiste beslissingen te nemen en door de mysterieuze symptomen te behandelen. Als dit lukt ontvang je een verhaalkaart waarop het volgende staat: Je patiënt heeft de nacht overleefd. Gefeliciteerd!

Overuren-acties

Je hebt acht uur de tijd om je patiënt te helpen de nacht te overleven. Sommige patiënten vormen echter een hele uitdaging. Als je na jouw dienst extra tijd nodig hebt, kun je blijven werken en zoveel extra acties uitvoeren als nodig. Maar voor elke extra actie die jij uitvoert worden 5 punten afgetrokken.

Overlijden

Als dokter moet jij de juiste beslissingen nemen. Net zoals in het echt hebben jouw keuzes consequenties. Het leven van de patiënt ligt dus in jouw handen. Als je de verkeerde beslissingen neemt of te lang doet om de juiste behandeling te vinden, loopt het misschien niet goed af met je patiënt.

Eindverslag

Als jouw patiënt de nacht heeft overleefd is het tijd om het eindverslag in te vullen. Het is belangrijk om de oorzaken van de symptomen te noteren, welke behandelingen je hebt uitgevoerd en welke aanbevelingen jij hebt voor de patiënt. Dit zorgt ervoor dat je extra punten kunt scoren!

Epiloog

Wanneer jij het eindverslag hebt geschreven, is het tijd om de epiloog te lezen. De epiloog beschrijft de belangrijkste informatie over de patiënt en hier zijn ook de scores te vinden om te bepalen hoe goed jij het hebt gedaan!

Medical Mysteries eindverslag