5 gezinsspelletjes voor in de meivakantie

5 gezinsspelletjes voor in de meivakantie

Het is weer meivakantie! En dat betekent: heel veel tijd spenderen met je kinderen. Misschien ga jij wel op vakantie, of pak je een paar dagen een hotelletje ergens in het land. Maar wat je ook gaat doen: een geslaagde meivakantie kan niet zonder een paar leuke gezinsspelletjes. Wij geven je 5 voorbeelden van spellen die je in de meivakantie met je kids kunt spelen.

BBC Earth: Animals bordspel

1. Leer alles over wilde dieren met BBC Earth: Animals

De documentaires van BBC Earth heb je ongetwijfeld al eens gezien. Deze natuurdocu’s, ingesproken door David Attenborough, zijn geliefd over de hele wereld. Maar wist je ook dat wij hier in samenwerking met BBC een bordspel van hebben gemaakt? Het spel heet BBC Earth: Animals en bestaat uit een speelbord, speelkaarten, pionnen en een digitale omgeving met daarin prachtige filmfragmenten met bijbehorende quizvragen. Van de koude vlaktes op Antarctica tot de woestenijen rondom de evenaar. En van het onherbergzame laagland in het verre Noorden tot de donkere geheimen van de Indische Oceaan. Dankzij BBC Earth: Animals komen jij en je kids alles te weten over wilde dieren op planeet Aarde.

Wat BBC Earth: Animals de moeite waard maakt:

  • Prachtige HD-fragmenten uit de BBC Earth-documentaires
  • Educatieve quizvragen die leerzaam zijn voor alle leeftijden (dus niet alleen voor je kinderen, maar ook voor jou)
  • Een prachtig vormgegeven speelbord
  • Ludieke speelpionnen in de vorm van wilde dieren
Escape Room The Game Family Edition Jumanji

3. Beleef een spannende vakantie met Escape Room The Game: Jumanji Family Edition

Escape Room The Game: Jumanji Family Edition is niet meer weg te denken uit de spellenkast van Nederlandse huishoudens. Het spel is ook onder gezinnen populair, want deze familie-editie is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar oud. Escape Room The Game: Jumanji Family Edition is een coöperatief spel waarin je met het hele gezin samenwerkt om te ontsnappen uit een escape room. En dat vergt de nodige skills, want om goed samen te werken, moet je leren omgaan met stress, goed met elkaar communiceren en de nodige creatieve vaardigheden in de strijd gooien. Denk aan reken- en taalvaardigheid, maar ook out-of-the-box-denken en elkaar aanvullen. Door gebruik te maken van elkaars kracht, kom je in dit spel het verst. En dat is misschien wel het allerleukste aan dit spel.

Dit spel prikkelt jouw kinderen om zich op allerlei gebieden te ontwikkelen. Het is daardoor erg leerzaam. En omdat het een coöperatief spel is, speel je niet tegen elkaar, maar met elkaar.. Dat het thema gebaseerd is op de Hollywoodkaskraker Jumanji met Jack Black, Kevin Hart en The Rock, is natuurlijk mooi meegenomen, want welk kind is daar niet gek op?

Bekijk op Bol.com

Lynx bordspel

3. Test je brein en snelheid met het populaire zoekspel Lynx

Lynx is het ideale spel om je brein te trainen en ondertussen lekker competitief bezig te zijn. Schud de kaartjes en pak er drie. Zoek en vind vervolgens als eerste jouw plaatjes op het speelbord, leg de kaartjes daarop en win de ronde. Het speelbord is op verschillende manieren in elkaar te zetten en te rouleren, waardoor de puzzelstukken steeds op een andere plek verschijnen. Dit maakt het onmogelijk de volgorde van de puzzelstukken te onthouden. Hierdoor is het spel eindeloos herspeelbaar.

Ben jij benieuwd of Lynx iets voor jou is? Lees dan de enthousiaste reviews van Lynx-spelers op Bol.com.

Bekijk op Bol.com

Meer gezinsspelletjes voor in de meivakantie spelen?

Meer gezinsspelletjes in de meivakantie spelen? Neus dan eens rond op onze spellenpagina waar ons volledige assortiment staat afgebeeld. Of doe meer inspiratie op via ons blog. Je kunt je daar ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, waardoor je regelmatig een ludieke mailing ontvangt met tips en nieuwe releases.