Win jij nooit met een potje Monopoly? Volg deze zes tips om je kansen te vergroten!

Win jij nooit met een potje Monopoly? Volg deze zes tips om je kansen te vergroten!

Ben jij één van die personen die bijna nooit wint met het spelletje Monopoly? Word je altijd volledig ingemaakt en ben je binnen no-time al je geld kwijt door je medespelers? Dan komt deze blog als geroepen, want wij gaan jou zes tips geven om de kans op de winst bij Monopoly te vergroten! 

Wist je dat wij van Identity Games dol zijn op een potje Monopoly, waardoor we al verschillende iconische varianten op de markt hebben gebracht? Denk bijvoorbeeld aan Monopoly Efteling en onze diverse steden-edities. Bekijk ze nu zelf op onze webshop!

Ontdek onze unieke Monopoly spellen

1. Smijt je geld over de balk

Zoals iedereen weet, is het een belangrijk onderdeel om geld uit te geven wanneer je Monopoly speelt. Vooral in de eerste rondes moet het jouw strategie zijn om alles te kopen wat op je pad komt. Het is namelijk beter om zoveel mogelijk straten in je bezit te hebben. Dit maakt je kans op een Monopoly groter en heb je een betere onderhandelingspositie tijdens het ruilen met andere spelers. 

Monopoly briefgeld

2. Koop straten die andere spelers graag willen

Je medespelers in de weg zitten is jouw weg naar succes! En stiekem is het natuurlijk leuk om te zien dat iemand net niet een Monopoly kan maken, omdat jij dat felbegeerde kaartje hebt. Heeft bijvoorbeeld je tegenstander al twee kaartjes van een bepaalde kleur? Koop dan de derde als je de kans krijgt. Dit is niet alleen om je tegenstander in de weg te zitten, maar dan heb jij ook een goede onderhandelingspositie tijdens het ruilen.

Mr. Monopoly in de gevangenis

3. Gebruik de gevangenis in jouw voordeel

Bij deze tip geldt de simpele regel: hoe meer straten er zijn gekocht, hoe voordeliger de gevangenis wordt. Wel is het zo dat je de gevangenis in het begin moet vermijden. Dat is namelijk de fase waarin jij zoveel mogelijk moet kopen. Maar aan het einde van het spel wil je juist zolang mogelijk achter de tralies blijven, zodat je niet je medespelers hoeft te betalen. 

4. Zorg dat je de oranje straten in handen krijgt

Bij veel Monopoly-spelers is het verkrijgen van de duurste straat het ultieme doel. Maar wist je dat dit statistisch gezien helemaal niet zo interessant is? De kans is namelijk kleiner om op de duurste straat te belanden. Zoals de eerste tip al aangeeft moet je alles kopen wat je tegenkomt, maar de oranje vakjes zijn het meest strategisch. Dus ook in je onderhandelingen moet je oranje in je bezit proberen te houden of te krijgen. 

Het zit namelijk zo, relatief gezien beland je het vaakst op de gevangenis en aangezien 6, 7 en 8 het meest gegooid worden zijn het de oranje plekken waar je het vaakst belandt. En dat betekent dus meer inkomsten voor jou!

5. Ruil vastgoed op het juiste moment

Begin nooit te vroeg met ruilen. Wacht daarom af tot alle straten zijn verkocht. Als je te vroeg begint met ruilen kan het zomaar gebeuren dat jij een kaartje weggeeft die later in het spel een Monopoly voor je had kunnen opleveren. Geduld is de beste strategie bij het ruilen van vastgoed! 

Monopoly Efteling

6. Ruil geen straten in voor stations of nutsbedrijven

Ben jij die medespeler die graag alle stations of nutsbedrijven in bezit wilt hebben? Dat is eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee. Wanneer jij na verloop van tijd huizen gaat bouwen op je straten leveren ze steeds meer op. Voor stations en nutsbedrijven krijg je uiteindelijk veel minder, omdat het maximale bedrag veel lager ligt. Het is daarom verstandig om deze kaarten in te ruilen voor straten als je de kans krijgt! 

Nu is het aan jou om voor de winst te gaan 

Natuurlijk zullen deze tips er niet meteen voor zorgen dat jij gaat winnen met Monopoly, maar het zal je kansen aanzienlijk vergroten. Heel veel succes met jouw potje Monopoly!