Identity Games wint Play Innovator of the Year Award in Londen met Medical Mysteries

Identity Games wint Play Innovator of the Year Award in Londen met Medical Mysteries

Rotterdam, 27 juni 2024 – Bij de uitreiking van de Mojo Nation Play Creators Awards in Londen is Identity Games deze week in de prijzen gevallen. Voor het coöperatieve medische spel Medical Mysteries New York Emergency Room ontving Identity Games de prestigieuze Play Innovator of the Year Award. “Het is by far de allermooiste prijs, namelijk voor het meest innovatieve speelgoed. Niet gek als je bedenkt dat alle grote namen in de spellenindustrie meedoen en wij als betrekkelijk kleine spelleninnovator deze award winnen. Echt heel blij mee”, aldus Jan-Maurits Duparc, Chief Creation bij Identity Games.

In april dit jaar schreef Identity Games zich in voor de Play Creators Awards. Deze bekronen mensen en items in de speelgoedbranche en game design-gemeenschap die de afgelopen twaalf maanden hebben uitgeblonken. “We waren in de race voor drie Awards: Research&Development Team of the Year, Game Designer of the Year voor ons spel De Verraders en de Play Innovator of the Year Award met Medical Mysteries. Dat we juist in de innovatie-categorie hebben gewonnen, betekent een enorme erkenning en laat zien dat we steeds vernieuwend bezig zijn en blijven. Dat is wat we met veel passie en plezier doen en waar we voor staan”, aldus Duparc.

Spannend medisch spel met enerverende plot twists

In ’s werelds eerste medische spel Medical Mysteries dat Identity Games samen met haar internationale partner BlueMatter Games heeft ontwikkeld, kunnen spelers in de huid van een arts kruipen. Populaire tv-series als House, ER, Grey’s Anatomy en Chicago Hope vormden hiertoe inspiratiebronnen.

Medical Mysteries spelonderdelen

Tijdens het spannende spel duik je als team in de medische wereld. Samen met medespelers ben je verantwoordelijk voor een patiënt die binnenkomt in het ziekenhuis. Het leven van de patiënt is in jullie handen. Enerverende plot twists zorgen voor razend spannende situaties waarin je samen met je teamgenoten oplossingsgericht moet denken.

Het spel bevat vier patiënten met ieder een eigen ziektebeeld. Een patiëntcase duurt maximaal 60 minuten. Sinds afgelopen voorjaar is het spel in Nederland verkrijgbaar. In september 2024 brengt Identity Games met Medical Mysteries Miami Flatline een nieuwe variant op de markt met vier nieuwe patiënten.