De 7 leukste familiespellen voor Sinterklaas

De 7 leukste familiespellen voor Sinterklaas

Goed nieuws! Wij kregen deze week een officiële brief van bordspellenpiet. Hij liet ons weten dat Sinterklaas veilig is gearriveerd en dat alle bordspellen zich op de pakjesboot bevinden. Ondanks de coronacrisis is de Sint kerngezond! Hij heeft zelfs geen mondkapje nodig; zijn baard en snor blijken dik genoeg om hem te beschermen tegen rondzwervende bacillen. Wij vroegen bordspellenpiet wat dit jaar de allerleukste bordspellen zijn voor families. We ontvingen een top 7 van hem!

BBC Earth: Animals bordspel

1. Ontdek de wereld van wilde dieren met BBC Earth: Animals (vanaf 10 jaar)

De natuurdocu’s van BBC zijn onder zowel ouders als kinderen erg populair. Zeker wanneer ze ingesproken worden door sir David Attenborough. Identity Games ging recent de samenwerking aan met BBC en maakte het educatieve bordspel BBC Earth: Animals. In dit spel, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, leer je op speelse wijze over dier en natuur. Dat doe je middels video’s en quizvragen. Geef je het juiste antwoord? Dan mag je een aantal stappen vooruit zetten op het speelbord.

De vragen zijn leuk, leerzaam en bijzonder geestig. Ook de bijgevoegde video’s zijn onwijs mooi vormgegeven (je speelt het spel niet alleen met een speelbord, maar ook met een smartphone, laptop of tablet). Wil jij jezelf en je kinderen wereldwijs maken in de wondere wereld van wilde dieren? Dan is BBC Earth: Animals het perfecte Sinterklaascadeau.

Bekijk op Bol.com

Lynx bordspel

2. Test je reactievermogen met het razendsnelle Lynx-zoekspel (vanaf 8 jaar)

Een heerlijk familiespel waarbij snelheid, reactievermogen en geheugen een rol spelen. Het zoekspel Lynx is door heel Europa populair en staat garant voor urenlang spelplezier. In het spel krijg je diverse kaartjes met afbeeldingen erop. Vervolgens moet je zo snel mogelijk je kaartje op een identieke afbeelding op het speelbord leggen. Vind jij jouw plaatje het snelst op het speelbord? Dan heb je de ronde gewonnen.

Het spel is voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Het is niet enkel entertaining, maar ook nog eens goed voor de motorische en cognitieve vaardigheden van je kind. Lynx is dé favoriet voor families die van een wedstrijdje houden.

Bekijk op Bol.com

Poepspel

3. Laat je tegenstanders een poepje ruiken met het Poepspel (vanaf 6 jaar)

Wat werkt er beter om je kinderen aan het lachen te krijgen dan poep- en plashumor? Het Poepspel is een favoriet onder kinderen (en stiekem ook onder volwassenen). Leg je kaartjes zo snel mogelijk op de juiste stapel, maar pas op: als je niet je stinkende best doet, krijg je een drol op je hoofd.

Lekker smerig, maar vooral hilarisch om met je kinderen of kleinkinderen te spelen. Durf jij het aan?

Bekijk op Bol.com

Geef oma een kus bordspel

4. Kun jij de natte zoen van oma voorkomen? Bewijs het tijdens Geef Oma Een Kus (vanaf 8 jaar)

Een natte zoen van je oude omaatje met rode lippenstift. Dat is misschien nog wel erger dan die oudoom die altijd in je wangen knijpt. Wil jij de smakkerd van oma ontlopen? Dan kun je maar beter op je tenen lopen. In dit grappige kaartspel vertellen de deelnemers om de beurt aan oma wat ze voor geweldige dingen hebben gedaan. En oma? Die wordt almaar trotser en blijer… Net zolang tot ze zó trots is dat ze een kleffe, natte zoen komt opeisen.

De eerste speler met drie lipafdrukken op zijn of haar gezicht, is de verliezer. Dit hilarische spel wordt geleverd inclusief oma-masker en lippenstift. Met het spel Geef oma een kus zijn lachsalvo’s gegarandeerd!

Bekijk op Bol.com

Escape Room The Game Family Edition Jumanji

5. Kun jij op tijd ontsnappen? Los spannende puzzels op met Escape Room The Game: Jumanji (vanaf 10 jaar)

Escape Room The Game: Jumanji is het razend populaire escaperoomspel voor gezinnen. Het spel is intelligent, coöperatief, uitdagend (ook voor volwassenen!) en enorm spannend. Kunnen jij en je gezin op tijd ontsnappen in deze race tegen de klok?

Het komt allemaal neer op samenwerking en creativiteit. Want het wordt je in de jungle van Jumanji niet makkelijk gemaakt.

Bekijk op Bol.com

woezel en pip kwartet speldoos

6. Educatief plezier voor jouw kleuter met Woezel & Pip Memo (3 tot 6 jaar)

Dit memory-spelletje is toegankelijk, leerzaam en lekker snel. Draai twee kaarten om en kijk of ze hetzelfde zijn. Komen ze overeen? Dan mag je ze houden. Zijn ze anders? Dan draai je ze terug. Met dit Woezel & Pip-spel stimuleer je het geheugen van jouw kind en beleef je ook nog eens een berg plezier.

Bekijk op Bol.com

Nijntje Verstoppertje Spelen spel

7. Verras de allerkleinsten met Nijntje Verstoppertje Spelen (1 tot 3 jaar)

Er zijn niet veel spellen waar we zóveel leuke reacties op krijgen als op Nijntje Verstoppertje Spelen. In dit spelletje verstopt Nijntje zich voor jouw kleine dreumes. Weet jouw zoontje of dochtertje Nijntje te vinden? Je ontdekt het met dit fantastisch leuke spel dat geleverd wordt in een koffertje met handvat.

Het spelletje is bijzonder eenvoudig: verstop Nijntje ergens in de kamer, druk op de knop en Nijntje roept om de 10 seconden: Ik ben hier! Wie Nijntje als eerste vindt, wint het spel!

Bekijk op Bol.com

Ben je er nog steeds niet uit wat je jouw kids wil geven met Sinterklaas? Kijk dan ook eens op onze spellenpagina. Daar vind je talloze leuke spellen: van Nijntje-spelletjes voor de allerkleinsten tot uitdagende bordspellen voor kinderen in de puberleeftijd.