Dit zijn dé speelgoedtrends voor tijdens de feestdagen

Dit zijn dé speelgoedtrends voor tijdens de feestdagen

De feestdagen komen steeds dichterbij! Waarbij het voor jou waarschijnlijk in teken staat van gezelligheid en samenzijn, gaat het bij kinderen vooral over het krijgen van cadeautjes van Sint Nicolaas en de Kerstman. En daar komt heel wat bij kijken, zoals welke cadeaus je dit jaar weer wilt kopen voor je kids. In deze blog nemen we je mee in wat op dit moment de meest populaire spellen zijn om cadeau te doen tijdens de feestdagen. 

Wat is populair speelgoed in 2021?

Dit jaar zijn er weer diverse speelgoedtrends waarvan menig kinderhart sneller gaat kloppen. Pokémon is bijvoorbeeld op dit moment zeer gewild bij kinderen, maar er is genoeg ander populair speelgoed waarmee veel gespeeld wordt in 2021 en 2022. En die lichten we graag voor je uit.

1. Speelgoed dat Speelgoed van het Jaar heeft gewonnen!

Elk jaar komt er weer veel speelgoed en talloze bordspellen op de markt. Het is vervolgens een hele uitdaging om het allerleukste speelgoed te vinden. Speelgoed van het Jaar zoekt dit voor je uit. Een vakjury kijkt naar het nieuwe speelgoed wat is uitgebracht en kiest vervolgens de leukste artikelen uit als winnaar. Bovendien is er een publieksprijs waarbij de rest van Nederland bepaalt welk speelgoed de favoriet is. De winnaars van deze verkiezingen zijn dan ook elk jaar erg populair om als cadeau weg te geven.

Wij van Identity Games zijn dit jaar genomineerd voor Escape Room The Game Puzzle Adventures en Escape Your House. Voor het laatstgenoemde hebben we zelfs de gouden publieksprijs gewonnen. Dit is dan ook zeker een spel die je kids geweldig gaan vinden!

2. gezelschapsspellen zijn hot!

Gezelschapsspellen zijn weer hot dit jaar! En kinderen vinden het dan ook hartstikke leuk om bordspellen te spelen. Er zijn genoeg leuke spelletjes voor kinderen, zoals het Poepspel, Boom Boom Balloon en het Dierenpoep Weetjes Kwartet. Bovendien zijn dit leuke spelletjes voor de ouders zelf, omdat het uitnodigt om samen te spelen. Ideaal dus voor de feestdagen waar veel spelletjes worden gespeeld. 

3. Speelgoed waar je slim van wordt

Educatief speelgoed kan ook leuk zijn voor de kinderen! In eerste instantie zal dit niet de eerste keus zijn van kinderen, maar voor ouders kan het wel belangrijk zijn dat dat ze leren van het speelgoed waarmee ze spelen. Gelukkig is er genoeg speelgoed die zowel leuk en leerzaam zijn! Denk bijvoorbeeld aan onze Weetjes Kwartetten of onze Squla spellen.

4. Klassiek speelgoed blijft het goed doen

Klassiek speelgoed blijft erg populair tijdens de feestdagen. Denk aan de klassieke spelletjes zoals Monopoly of spelletjes met iconische karakters als het Nijntje Verstoppertje Spel. Dit is ook logisch want de feestdagen roepen veel nostalgische gevoelens op bij mensen.

Nijntje Verstoppertje Spelen met spelonderdelen

Bonustip: sla op tijd je cadeautjes in

Je zal het ongetwijfeld op het nieuws of op de radio hebben gehoord, maar veel leveranciers krijgen tijdens de feestdagen te maken met langere levertijden voor speelgoed en bordspellen. Verschillende bedrijven als Intertoys en Bol.com verwachten rond de kerst veel drukte, waardoor het verstandig is om ruim van te voren jouw cadeaus in te slaan. Wanneer je eerder begint met het kopen van cadeaus heb je bovendien meer tijd om met korting het speelgoed of bordspel te kopen wat je kinderen op hun verlanglijstje hebben staan.