Hoe organiseer jij de perfecte spelletjesavond?

Hoe organiseer jij de perfecte spelletjesavond?

Ben jij van plan om binnenkort een spelletjesavond te organiseren? Leuk, maar bereid je goed voor als je het goed wilt aanpakken. Met onze tips gaan we jou daar een handje bij helpen.

Weet je al welke spelletjes je wilt gaan spelen?

Je hebt zoveel keus als het gaat om welke spelletjes je wilt gaan spelen tijdens het organiseren van een spelletjesavond. Ga je bijvoorbeeld voor klassiekers of een nieuw spel? Of ben je meer van de snelle spelletjes in plaats van een avondvullend bordspel? Dit zijn allemaal keuzes die je moet afwegen. Om je wat suggesties te doen hebben we een lijstje voor je met de leukste spellen van Identity Games voor een geslaagde spelletjesavond. Natuurlijk hebben andere uitgevers ook hele leuke spellen, zoals 999Games en White Goblin Games.

1. Party Games

Een goed partyspel is de perfecte ijsbreker om jouw spelletjesavond mee te beginnen. Zo begint de sfeer gelijk goed en dat is toch belangrijk wanneer jij een succesvolle spelletjesavond wilt organiseren.

Who’s The Dude

In dit hilarische spel is de levensgrote Dude je beste vriend. Beeld samen met hem zo veel mogelijk situaties uit. Speel bijvoorbeeld een scène uit een film na of beeld een sport of beroep uit. De andere spelers proberen binnen de tijd te raden wat jij allemaal met de Dude uitbeeldt. Dan is de volgende speler aan de beurt. De speler die na 4 rondes de meeste punten heeft, wint het spel!

Win jij met de Dude?

Mouthguard Challenge

In dit spel ga je de strijd met elkaar aan om zoveel uitdagingen te voltooien. En dit allemaal met een mondklem in. Hierdoor worden dingen, zoals fluisteren, blazen en drinken bijna onmogelijk. Om als winnaar uit de strijd te komen moet je de raarste opdrachten uitvoeren en je lach inhouden.

Bekijk dit hilarische spel

mouthguard challenge speldoos (feestspel voor volwassenen)

2. Coöperatieve spellen

Wil jij liever samenwerken om te winnen tijdens het spelen van spelletjes? Dan zijn coöperatieve spellen de perfecte keuze voor jou. Door met elkaar samen te werken moeten jullie ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld op tijd ontsnapt of een mysterie weet op te lossen. Jullie winnen of verliezen dus met z’n allen. Dit zorgt voor een andere dynamiek tijdens een gezellige spelletjesavond! En daar hebben wij de volgende aanraders bij:

Escape Room the Game

In Escape Room The Game beleef je de spanning van een echte escape room gewoon in je huiskamer. Kraak je hersenen om binnen 60 minuten te ontsnappen. Bereid je voor op spannende en uitdagende avonturen die geschikt zijn voor zowel volwassenen als kinderen.

Ga nu de uitdaging aan

Nightmare Horror Adventures

Nightmare Horror Adventures is een spannende, meeslepende en avondvullende belevenis vol verrassingen. In dit coöperatieve, verhaal-gedreven spel heb je maar één kans om de echte moordenaar te vinden en het mysterie op te lossen. lukt het jullie om dit mysterie op te lossen?

Los nu het mysterie op

Familiespellen

Als er ook kinderen aanwezig zijn tijdens een spelletjesavond is het verstandig om vooral te kijken naar familiespellen. En daar zijn er genoeg van! Wij lichten er graag een paar voor je uit.

Bankroet

Er ligt een erfenis van een miljard euro voor het oprapen! Om deze rijkdom in handen te krijgen, is het aan jou om sneller dan alle andere potentiële erfgenamen een miljoen euro zien uit te geven. Wees roekeloos met je geld en geef zoveel mogelijk uit. Zuinig zijn is voor losers!

Geef jij als snelste een miljoen uit?

Beeblio

In dit spel kruip je in de huid van aliens en creëer je een nieuwe taal! Jullie hebben net planeet aarde ontdekt en er zijn allerlei voorwerpen te vinden die jullie helemaal niet kennen. Lukt het jullie om nieuwe woorden te maken van deze gekke voorwerpen? 

Creëer nu je eigen alientaal

Beeblio bordspel
Beeblio spelonderdelen

Spreek alvast de juiste regels af

Een goed begin is het halve werk! Wanneer jij hebt bepaald welke spellen je wilt gaan spelen tijdens een spelletjesavond is het handig om dit ook alvast aan jouw gasten te laten weten. Zo geef je hun de kans om de spelregels te lezen, zodat jullie gezellige avond sneller van start kan gaan.

Zorg voor een gezellige sfeer

Sfeer is een bepalende factor voor een succesvolle spelletjesavond. Helemaal als je het thuis organiseert is het belangrijk dat je bijvoorbeeld een gezellig muziekje opzet. Ook het verzorgen van de nodige hapjes en drankjes draagt bij een goede sfeer. Je kan overigens ook voorstellen om iedereen wat hapjes mee te laten nemen, zodat iedereen een bijdrage levert aan de avond!

Maak het tijdens jouw spelletjesavond extra spannend door een prijs weg te geven. Zo motiveer je de rest om extra hun best te doen!

Goed gezelschap

Weet jij al wie je wilt gaan uitnodigen voor je spelletjesavond? Het is wel goed om na te gaan dat jouw gasten ook van spelletjes houden op z’n tijd. Zo raden wij je aan om niet de mensen uit te nodigen die totaal niet van spelletjes houden. Door gelijkgestemden uit te nodigen is de kans op succes voor jouw spelletjesavond het grootst!