Dit is hoe je Battle Royale: Last One Standing speelt!

Dit is hoe je Battle Royale: Last One Standing speelt!

Battle Royale: Last One Standing is nu verkrijgbaar in Nederland! Om je een goed beeld te geven van hoe het spel werkt, nemen wij jou mee in de spelregels van dit spannende familiespel. Mocht je niet zo’n zin hebben om deze lap tekst te lezen, kan je ook de onderstaande video bekijken!

Bekijk hier het spel

 

Kort over het spel

Bij Battle Royale: Last One Standing ga jij een episch gevecht aan om als laatste over te blijven. Maar pas op: jouw tegenstanders vormen niet de enige bedreiging. Het tropische eiland, met z’n explosieve uitbarstingen en verraderlijke ondergrond, is minstens zo gevaarlijk…

In dit spannende strategiespel verplaats je jouw krijgers naar slimme posities op het spelbord door de juiste kaarten te spelen. Gooi daarna met de doem dobbelsteen om het eiland te manipuleren. Terwijl het eiland steeds kleiner wordt, moet jij je uiterste best doen om zo veel mogelijk van jouw krijgers overeind te houden en als laatste over te blijven.

De voorbereiding

 1. Leg het spelbord klaar, zoals op de afbeelding wordt aangegeven.
 2. Als je het spel voor de eerste keer speelt, raden wij de tegelindeling aan die je op de afbeelding kunt terugzien. Zorg ervoor dat de vlagtegel in het midden ligt. Alle volgende keren kun je zelf bepalen hoe het slagveld eruitziet door vier of meer tegels te verwijderen (met uitzondering van de vlagtegel)
 3. Iedere speler kiest een kleur en pakt de bijbehorende kaarten en krijgers. Trek 4 willekeurige kaarten van je stapel en houd deze in je hand.
 4. Iedere speler zet één krijger op elke tegel van het bord.

 

Spelverloop

De jongste speler mag beginnen (het spel gaat hierna met de klok mee). Iedere fase bestaat uit twee fases: De verplaatsfase en de doemfase:

 1. De verplaatsfase

Als het om verplaatsen van je krijgers gaat, hanteer je de volgende volgorde:

 1. Speel een kaart: Kies één van je handkaarten en leg deze open op de tafel.
 2. Verplaats krijgers: Verplaats maximaal het aantal krijgers die op het kaartje staat. Per krijger mag je ook maximaal het aantal stappen zetten die op het kaartje staat aangegeven.
 3. Leg je gespeelde kaart open op de aflegstapel en pak een nieuwe kaart, zodat je vier kaarten in je hand hebt.

Verplaatsregels:

 1. Verplaats je krijgers één voor één en nooit tweemaal dezelfde beurt.
 2. Je mag je krijgers alleen horizontaal of verticaal verplaatsen.
 3. Krijgers mogen niet over gaten verplaatst worden.
 4. Een krijger mag niet meerdere keren op dezelfde beurt over dezelfde tegel verplaatst worden.
 5. Je mag er altijd voor kiezen om minder krijgers te verplaatsen en minder stappen te zetten dan op je kaartje staat aangegeven.

Speciale kaarten

Op sommige van de kaarten die jij in je hand hebt, bevatten extra acties. Als je zo’n kaart speelt, verplaats je eerst je krijgers volgens de regels. Daarna voer je de actie uit. Daarna voer je ook alsnog de doemfase uit die later wordt beschreven.

Duwen

Op iedere tegel mag een maximumaantal krijgers staan:

 • voor 2-3 spelers: maximaal 5 krijgers
 • voor 4 spelers: maximaal 6 krijgers

Als jouw krijger tijdens jouw beurt op een volle tegel eindigt, moet je 1 van de daar al aanwezige krijgers naar de volgende tegel duwen in dezelfde richting als jouw krijger opging.

Als de weggeduwde krijger in een gat of van het bord valt, is deze krijger geëlimineerd en krijgt de speler deze krijger als oorlogsbuit.

Als een krijger naar een tafel wordt geduwd die ook al vol is, mag de actieve speler het duwproces herhalen.

 

2. Doemfase

Na de verplaatsfase, gooi je de doemdobbelsteen en voer je de geworpen actie uit.

Battle Royale

Als je het zwaard icoon gooit, breken er gevechten uit op alle tegels met uitzondering van de vlagtegel. Je gaat elke tegel af om te bepalen wie de strijd wint.

Je wint als jij de meeste krijgers op het tegeltje hebt staan. De winnaar of winnaars mogen elk 1 krijger van een verliezer op de tegel elimineren en deze voor zich op tafel zetten. Die krijger wordt namelijk de oorlogsbuit van de winnaar. Als elke speler evenveel krijgers op het bord heeft staan, gebeurt er niks.

Speciaal geval: Als er twee winnaars zijn en maar één verliezer, mag de speler wiens beurt het is, of de speler die als volgende aan de beurt is, de uitgeschakelde krijger hebben.

Verplaats de eliminator

Als je dit icoon gooit mag je de eliminator verplaatsen naar een tegel naast de plek waar hij nu staat (ook diagonaal). Je mag de eliminator niet naar een gat schuiven.

Explosie

Wanneer de explosie-icoon wordt gegooid kunnen de volgende dingen gebeuren:

 • Als de eliminator onder een gat staat of onder de vlagtegel bevindt, voer je de veplaatser-actie uit.
 • In alle andere gevallen sla je op de rode knop! Als dit is gebeurd voer je de volgende stappen uit:
  • Verwijder de gelanceerde tegel van het spelbord
  • Krijgers die naast het spelbord zijn gevallen, zijn uitgeschakeld. Je stopt ze terug in de doos en horen niet bij iemands oorlogsbuit. Krijgers die op andere tegels of de plastic rand zijn gevallen leven nog. Je plaatst de krijgers weer rechtop of je plaatst ze bij de dichtstbijzijnde tegel.

Instorten

Alle tegels moeten via een pad (horizontaal of verticaal) verbonden zijn met de vlagtegel. Als een tegel “los” komt te liggen door een explosie, moeten deze tegels ook verwijderd worden. Alle krijgers die op deze tegels liggen, zijn uitgeschakeld en gaan terug de doos in.

Actie naar keuze

Als je het vraagteken-icoon gooit mag je zelf kiezen welke actie jij gaat uitvoeren.

Geëlimineerde spelers

Heb jij geen eigen krijgers meer op het spelbord staan? Dan lig je uit het spel.

Einde van het spel

Het spel is voorbij wanneer het volgende gebeurt:

 • Wanneer er nog maar een kleur van de krijgers over is op het spelbord. Deze speler wint het spel!
 • Als alleen de vlagtegel nog op het spelbord ligt. De speler met de meeste krijgers op deze tegel wint. Als dit gelijk is, wint de speler met de grootste oorlogsbuit.

Talent- en speciale actiekaarten (optioneel)

In het bordspel Battle Royale: Last One Standing zitten ook diverse speciale kaarten die jij kan gebruiken om het spel wat uitdagender te maken.

Talentkaarten:

Schud de 8 talentkaarten. Trek vervolgens voor elke speler een kaart plus één bonus kaart en leg deze open op de tafel. De speler rechts van de jongste speler mag beginnen met kiezen van een kaart en legt de kaart open voor hem neer. Het kiezen gaat daarna verder tegen de klok in.

De talentkaarten zorgen ervoor dat je bepaalde extra voordelen hebt tijdens het spel.

 

Speciale actiekaarten:

Schud alle actiekaarten, trek vervolgens drie kaarten en leg ze open op het spelbord, zodat iedereen ze kan zien.

De drie kaarten mogen door alle spelers gebruikt worden. Tijdens jouw beurt mag je één van de drie kaarten uitvoeren (voor of na de verplaatsfase). Betaal hiervoor het vereiste aantal krijgers uit je oorlogsbuit. Deze krijgers gaan weer terug in de doos.