De beste Squla-spelletjes voor kinderen

Onderwijsspellen voor basisschoolkinderen

Leerkrachten werken keihard om jouw kind het best mogelijke onderwijs te bieden. En ook als ouder draag jij daar ongetwijfeld je steentje aan bij. Je zorgt dat je kroost op tijd uit bed komt, dat ze voldoende aandacht krijgen en dat je een helpende hand biedt met hun schoolwerk. Steeds meer ouders doen dat middels het spelen van leerzame spelletjes.

De onderwijsspellen van Squla zijn daarvan het bekendste voorbeeld. Op deze pagina lees je welke Squla-spelletjes wij aanraden om je kind te spelenderwijs te onderwijzen.

Lees meer over Squla

Educatieve kaartspellen van Squla

Squla kennen we allemaal van de lesmethode op de basisschool en het online leerprogramma, maar niet iedereen weet dat de onderwijsspelletjes van Squla een uitstekende aanvulling vormen op het onderwijscurriculum. Wat wij zo fijn vinden aan deze spellenreeks, is dat er voor kinderen in elke leeftijdscategorie een spel beschikbaar is. Soms zelfs meerdere.

Voordat we een overzicht bieden van de Squla-spelletjes, delen we eerst een video waarin Squla een bezoekje aan ons spellenbedrijf brengt. In de video vertelt creatief directeur Jan-Maurits Duparc waarom spelenderwijs leren zo effectief is.

Lijst met Squla-kaart- en bordspellen per leeftijdscategorie

In de bovenstaande legt Jan-Maurits het al uit: het spelen van spelletjes helpt jouw kind communicatief, competitief en cognitief te ontwikkelen. Dat geldt nog eens extra voor de onderwijsspellen van Squla, want die zijn hier speciaal op gericht. Hieronder vind je de complete lijst van Squla-spellen per leeftijdscategorie:

Squla Flitsquiz groep 4-5

Squla Taal Rijmen voor groep 1 en 2

Heb jij kinderen in de onderbouw? Dan is Squla Taal Rijmen hét onderwijsspel om samen met je kroost te spelen. Dankzij het open karakter van het spel, krijg je veel vrijheid in hoe je het speelt. Hierdoor kun je de moeilijkheidsgraad aanpassen naar het niveau van je kind. De bedoeling van het spel ligt voor de hand: je draait twee kaarten om en zoekt op elke kaart iets wat op elkaar rijmt. Dat mogen vormen zijn, objecten, dieren, kleuren en alle andere dingen die je kunt bedenken. Een leuk voorbeeld vind je hieronder:

Rijmpjes die je wellicht hebt gespot: groen/schoen, gebit/zwart-wit, oren/scoren. Als jouw kind rijmen nog te lastig vindt, zijn er ook andere manieren waarop je dit spel kunt spelen. Zo kun je jouw kind vragen om de kaarten te omschrijven. Of kun je aan de hand van de kaarten dingen uitleggen, bijvoorbeeld: Met hoeveel mensen je een potje voetbal speelt. Of dat de haas snel is en de schildpad traag. Kortom: met de kaarten van Squla Taal Rijmen kun je alle kanten op.

Bekijk Squla Taal Rijmen voor groep 1 en 2

Squla Taal Rijmen spel

Squla Flitsquiz voor groep 1-3

Het allerleukste spel voor de onderbouw en groep 3 is de Squla Flitsquiz. Dit flitsende kaartspelletje is voorzien van maar liefst 100 uitdagende vragen. De vragen zijn gebaseerd op schoolvakken en bevatten actuele, relevante informatie die aansluit bij het onderwijscurriculum.

Bekijk de Squla Flitsquiz voor groep 1-3

Squla Flitsquiz

Squla Spelling Woordjes voor groep 3 en 4

In groep 3 en 4 legt jouw kind de basis voor lezen en schrijven. De uitspraak van woorden wordt gekoppeld aan het alfabet, lettergrepen- en combinaties. Spelling speelt daarin een belangrijke rol. Met het spel Squla Spelling Woordjes help jij je kind taalkundig ontwikkelen.

Hierboven zie je een impressie van de inhoud van de speldoos. Het Squla-spelletje werkt als volgt: jouw kind maakt woorden compleet door de juiste letterkaarten uit jouw hand te leggen. Spieken mag, want het is toegestaan om de letters van andere spelers te controleren middels de antwoordkaart. Het doel is zoveel mogelijk woordkaarten te winnen.

Bekijk Squla Spelling Woordjes voor groep 3 en 4

Squla Spelling spel

Squla Flitsquiz voor groep 4 en 5

Deze flitsende quiz voor de middenbouw bevat maar liefst honderd leerzame, uitdagende vragen. Deze vragen zijn gebaseerd op verschillende schoolvakken en sluiten mooi aan bij de lesmethoden waar je kind mee werkt. Wat deze quiz zo flitsend maakt? Dat je snel moet zijn! Je draait een kaart open op tafel en moet zo snel mogelijk het goede antwoord zien te bedenken. Wacht niet te lang, want voor je het weet is een ander je voor. Degene met de meeste punten, is de winnaar!

Bekijk de Squla Flitsquiz voor groep 4 en 5

Squla Flitsquiz

Squla Rekenen Schatten voor groep 5 en 6

Veel kinderen houden niet van rekenen en dat terwijl het zo’n leuk schoolvak is! De reden dat kinderen hier moeite mee hebben, is dat ze het inzicht missen. Je kunt een som maken en succesvol beantwoorden, maar betekent dat ook dat je de som écht begrijpt? Nee, want daar is inzicht voor nodig. Squla Rekenen Schatten helpt jouw kind om dat eureka-moment te bereiken en rekenen écht leuk te vinden.

De spelregels zijn heel eenvoudig. In dit spannende Squla moet je zo snel als mogelijk het goede antwoord geven op een schattingsvraag. Dat doe je door één van de drie antwoordkaarten te kiezen. De winnaar haalt vanzelfsprekend de punten van die ronde binnen. Wie aan het einde de meeste punten heeft, is de winnaar.

Bekijk Squla Rekenen Schatten voor groep 5 en 6

Squla Rekenen spel

Squla Aardrijkskunde Wereld voor groep 7 en 8

Aardrijkskunde behoort nog altijd tot een van de populairste schoolvakken op de basisschool. Wie wil er nu niet alles leren over vulkanen, oerwouden en verre steden? Met het aardrijkskundespel van Squla heb je een echte favoriet in handen.

Het spel bevat kaarten over verschillende landen in de wereld. De kunst is om de vragen in het spel correct te beantwoorden en op slimme wijze nieuwe kaarten te vragen aan je medespelers. Wie de meeste kwartetten heeft, is de winnaar! Bonus: dit spel bevat écht hele leuke weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat Finland tienduizenden meren heeft? En dat Frans nog altijd een van de officiële talen in Canada is?

Bekijk Squla Aardrijkskunde Wereld voor groep 7 en 8 

Squla Aardrijkskunde spel

Squla Familiebordspel voor groep 4-8 en ouder

Wil je met het hele gezin tegelijk genieten van een leerzaam bordspelletje? Het familiebordspel van Squla is een uitdagend vraag- en antwoordspel over taal, rekenen, natuur, techniek, aardrijkskunde en filosofie. Vergis je echter niet: dit spel is niet alleen voor je kinderen, maar ook voor jou een uitdaging. Het spel bevat fascinerende vragen, weetjes en een mooie vormgeving. Zo speel je met pionnen in de vorm van Squla-ogen en is er een scoreboekje meegeleverd zodat je zeker weet dat niemand valsspeelt.

Squla Familiebordspel

Bekijk het Squla Familiebordspel

Squla Familie Bordspel

Alle Squla-spellen al gespeeld? Probeer ook het Weetjeskwartet

Behalve de Squla-onderwijsreeks beschikt spellenmaker Identity Games over nog veel meer educatieve spelletjes. Een klassieker onder basisschoolkinderen is bijvoorbeeld het Weetjeskwartet. Dit leerzame kwartetspel is beschikbaar in maar liefst elf thema’s, zodat er voor elk kind een geschikte variant tussen zit. 

De thema’s zijn: WildLife, JungleLife, SeaLife, Paarden, Menselijk Lichaam, Sport, Huisdieren, Boerderijdieren, Dino’s, Vakantielanden en Auto’s. En voor de allerkleinsten is er het Junior Kwartet met de thema’s Varen Vliegen Rijden, Woezel & Pip en Kikker.

Bekijk de Weetjeskwartetten

Wildlife Weetjeskwartet