6 types bordspelspelers die ook jij in je vriendengroep hebt

6 types bordspelspelers die ook jij in je vriendengroep hebt

Speel jij vaak bordspellen met vrienden of familie? Dan weet je dat iedereen zijn eigen manier van spelen heeft. Van meesterlijke strategen tot verstrooide fanatiekelingen, en van sluwe vossen tot geboren verhalenvertellers. Wij gingen op zoek naar de meest voorkomende archetypes die elke bordspellenspeler herkent. Benieuwd welk type jij bent? Ontdek het hier!

1. De spelmeester

De spelmeester is de onbetwiste leider van het gezelschap. Zij verdeelt de kaarten, licht de spelregels toe en corrigeert haar medespelers wanneer dat nodig is. Zij is het die de bank of de pot beheert, de zandloper omdraait en de scores noteert. De game master is rechter, regent en onderwijzer ineen, en is daardoor onmisbaar op een spelletjesavond.

lion

2. De sluwe vos

De sluwe vos breekt geen regels, maar weet deze immer in zijn voordeel te buigen. Hij intimideert, liegt, bedriegt en manipuleert zijn weg naar de top. Soms door een discutabele handelsdeal te sluiten, dan weer door stiekem onder één hoedje te spelen met een medespeler (en die vervolgens te backstabben). Bevindt de sluwe vos zich ook in jouw vriendengroep? Maak je borst dan maar nat voor een avond vol intrige en avontuur.

sluwe vos

3. De storyteller

Elke vriendengroep heeft er eentje: de verhalenverteller. Hij brengt het spel tot leven en bouwt daar een spannend verhaal omheen. Want wat is een spel zonder fantasie? De storyteller is doorgaans een fervent boekenlezer en maakte in een schimmig verleden deel uit van een Dungeons & Dragon-clubje in de kelder van een studentenhuis.

talking monkeys

4. De briljante strateeg

De strateeg is de schrik van elke bordspellenspeler. Zij kent het spel als haar broekzak en is iedereen één stap voor. Speel je in teams tegen elkaar? Zorg dan dat de strateeg aan jouw zijde staat; dan ben je verzekerd van de winst. Maar is zij je opponent? Sidder en beef, want ze rust niet voor ze de strijd in haar voordeel heeft beslecht. De aanwezigheid van de strateeg heeft als pré dat iedereen op de top van zijn kunnen presteert.

wise owl

5. De spek en bonen-speler

Terwijl jij je in opperste concentratie over het speelbord buigt, checkt de spek en bonen-speler zijn Instagram-feed. En als jij praat, neemt hij net een krakende hap paprikachips. Worden de spelregels uitgelegd? Dan voert hij gesprekken met de kat die op zijn schoot is gekropen. De spek en bonen-speler zit erbij als veredelde toeschouwer. Omdat zijn partner dat graag wil. Of omdat zijn vrienden per se een spelletje willen spelen en hij de beroerdste niet is. Het grootste voordeel van de spek en bonen-speler? Dat hij de wijntjes tijdig bijvult, de playlist op Spotify bedient en voorkomt dat de kat over het speelbord loopt.

koala lui

6. De fanatiekeling

Met de fanatiekeling in je groep ben je verzekerd van vonken en vuurwerk. Alle emoties passeren de revue. Wint zij het spel? Dan wordt dat in vol ornaat op Instagram gedeeld en moeten jullie nog weken aanhoren hoe ze jullie versloeg en vernederde. Heeft ze het spel verloren? Dan eist ze revanche. Nu! Meteen! En ze zal niet rusten tot ze gewonnen heeft, al duurt dat tot diep in de nacht.

angry animal

Meer blogs van ons lezen?

Schrijf je hieronder in voor onze mailing en ontvang een aantal keer per jaar de leukste content over spelletjes, tips, blogs en nieuwe releases.