Wat te doen met kinderen in de vakantie? Wij helpen je op weg

Wat te doen met kinderen in de vakantie? Wij helpen je op weg

Hebben jouw kinderen binnenkort vakantie en wil je leuke dingen ondernemen met ze? Dan helpen wij jou graag op weg! Als bordspelbedrijf weten wij veel over wat kinderen leuk vinden en daarom geven we jou wat tips met wat je allemaal kan doen met je kids tijdens de vakantie.

1. Ga de natuur in of bezoek een dierentuin

Kinderen zijn dol op dieren! En wij weten zeker wanneer je jouw kids verrast met een bezoekje aan de dierentuin dat jij ze een groot plezier doet. Als je meer zoekt naar een budgetoplossing, neem ze dan mee voor een natuurwandeling. Ook daar kom je de mooiste dieren tegen, zoals vogels, eekhoorns en konijnen. Ben je na een bezoek aan de dierentuin of een boswandeling nog niet uitgekeken op de wonderlijke natuurschepsels? Dan raden wij je aan om de leukste dierenspelletjes te spelen van Identity Games. Denk bijvoorbeeld aan Na-apen of onze Dieren weetjes kwartetten.

Voorbeelden Weetjeskwartet

2. Bezoek een museum

Wil je jouw kinderen liever wat bijleren tijdens de vakantie? Dan is een museum een mooie optie. En er zijn genoeg kindvriendelijke musea in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Madurodam, Archeon en het Nemo Science Museum.

Zijn je kinderen hierna nog steeds vol energie? Speel dan Hoofd Bewaking met ze! Tover je huis of tuin om tot museum en probeer met een team dieven zoveel mogelijk schatten te verzamelen. Maar pas op, want een van de spelers is het Hoofd Bewaking: een levende beveiligingscamera. Ontdek het nu zelf!

3. Organiseer een spelletjesmiddag

Ervoor zorgen dat je kroost niet de hele dag op de tablets gaan zitten tijdens de vakantie? Organiseer dan een spelletjesmiddag met ze. Dit maak je extra leuk door ook andere kinderen uit te nodigen. Er zijn genoeg leuke spelletjes om te spelen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Escape Your House: Ga de uitdaging aan in 6 spannende missies! In elke missie heb je 15 minuten om uit je huis te ontsnappen.
  • Poepspel: Het spel waarbij iedereen win(d)t! Raak zoveel mogelijk kaarten kwijt door kaarten af te leggen.
  • Lynx: Verbeter je concentratie en train je brein met Lynx!
  • Bankroet: Het spel dat je wint door een miljoen te verliezen!
Kinderen spelen spellen op vakantie

4. Ga lekker uitwaaien op het strand

Mocht het heel lekker weer zijn, kun je altijd nog naar het strand gaan met de kids. Hier kun je ook genoeg doen! Bouw de mooiste zandkastelen of ga op schelpenjacht. Wist je dat de Nederlandse stranden tot de veiligste en kindvriendelijkste stranden van de wereld behoren. Zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten van een dagje strand!

5. Organiseer een gezellige filmavond

Je hoeft niet altijd op pad te gaan om het gezellig te hebben. Maak jezelf comfortabel en pak wat popcorn en lekkere drankjes erbij en kijk de leukste familiefilms met het hele gezin. Dit is niet alleen een makkelijk uitje om te doen met je kinderen, het is ook nog gezellig ook!

Uiteindelijk blijft het belangrijkste dat je iets gaat doen wat past bij de interesses van je kinderen! Zo genieten de kids er alleen maar meer van en jij uiteindelijk ook.