Blijf jij thuis deze zomer? 3 originele vakantietips!

Blijf jij thuis deze zomer? 3 originele vakantietips!

Dit jaar zijn er veel thuisblijvers in de zomer. De belangrijkste reden daarvan is natuurlijk het coronavirus. Maar ook de steeds hetere zomers zijn een reden om vakantie in eigen land te vieren. Ben jij een van de thuisblijvers dit jaar? Dan geven wij je 3 tips voor een onvergetelijke zomervakantie.

Tip 1. Beleef een mini-avontuur in een willekeurig dorp

Een frietje eten in de lokale snackbar van Lutjebroek? Of een roeiboot huren in een Gronings gehucht waar je nog nooit van hebt gehoord? Kies eens iets anders dan Amsterdam of Utrecht, en beleef samen met je beste vriend of vriendin een mini-avontuur op een willekeurige plek in Nederland! Enkele tips om je mini-avontuur tot een daverend succes te maken:

  1. Maak overdreven toeristische vakantiekiekjes en deel deze op social media (vergeet niet om een #hashtag te plaatsen van het dorp dat je bezoekt!)
  2. Ga naar de lokale snackbar om friet te testen en laat een lovende review achter op de website van de patatzaak
  3. Schrijf een cheesy reisblog over je mini-avontuur en plaats dit op waarbenjij.nu

toerist uithangen

Tip 2. Ontwerp je eigen versie van Kwartet of Ganzenbord

Kwartet of Ganzenbord heeft iedereen wel eens gespeeld, maar wist je dat veel mensen hier een eigen variant van maken? Van beide spellen kun je relatief eenvoudig je eigen versie bedenken, vol met inside jokes die alleen jij en je vrienden of familie begrijpen. Het ontwerpen van je eigen spel is bovendien een superleuke knutseltip voor de zomervakantie.

Voor Ganzenbord raden wij je aan om twee A3-vellen aan elkaar te plakken en je eigen bord uit te tekenen. Eerst met potlood, daarna met pen of stift. Je kunt de originele variant van Ganzenbord als voorbeeld nemen. Met het maken van je eigen Ganzenbord ben je al gauw een hele dag zoet. Kortom: een superleuke, creatieve bezigheid!

eigen spel ontwerpen

Ga je liever voor de makkelijke weg? Dan is een eigen versie van Kwartet een aanrader. Er zijn diverse websites waarop jij je eigen kwartet kunt ontwerpen en bestellen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf je kwartetspel te printen. Door de kaarten op maat te knippen en deze op karton te plakken, ontwikkel je een stevige speelkaart. Leuke thema’s voor je eigen Kwartetkaarten zijn:

  1. Grappige foto’s van je familieleden, vrienden, huisdieren of favoriete celebrities
  2. Hilarische dingen die je allemaal herkent, zoals de gevreesde zwetende kaasblokjes op de verjaardag van je oma, de onverwoestbare Nokia-mobiel van je schoonvader of die kwaadaardige buurman die vroeger je voetbal lek stak
  3. Beschamende blunders zoals dat blauwtje dat je liep in de kroeg, of dat pijnlijke moment dat je per ongeluk een twee jaar oude foto likete in de Instagram-feed van die knappe collega

Tip 3. Organiseer een thema-avond waarin je spelletjes speelt

Spellen spelen op anderhalve meter afstand? Dat kan gewoon! Er zijn genoeg spelletjes waarbij het eenvoudig is om afstand van elkaar te houden. Denk bijvoorbeeld aan:

Zeker weten dat je spelletjesavond slaagt? Maak er dan een heuse thema-avond van. Vraag of iedereen zijn favoriete spel meeneemt en maak zelfgebakken hapjes, zelfgebrouwen cocktails en niet te vergeten een zelfgemaakte Spotify-afspeellijst. Enkele tips:

  1. Koekjes in de vorm van ganzenbordpionnen (inclusief fondant in de juiste kleuren) zijn relatief eenvoudig om te maken
  2. Gifgroene cocktails die passen bij het Escape Room-spel “Virus” (onderdeel van Escape Room The Game 1) kun je maken met gin, limoensap en appellikeur.
  3. Een Spotify-playlist met liedjes die passen bij de sfeer van het spel dat je speelt

gifgroene cocktail