De allerleukste spellen voor Valentijnsdag

De allerleukste spellen voor Valentijnsdag

Het is bijna zover: Valentijnsdag! En daar hoort natuurlijk een romantisch cadeau bij voor je geliefde. Nu de lockdown wederom is verlengd en we aan huis gebonden zijn, wil je natuurlijk een cadeautje geven waar je samen plezier van hebt. En wat kun je dan beter kiezen dan een spel? In dit blog geven wij je een overzicht van de leukste spelletjes voor twee personen.

Kies voor hartstocht en gevaar met Escape Room The Game: 2 Spelers Editie

Weinig zaken veroorzaken zoveel hartstocht als de verlokkingen van spanning en gevaar. Wist je dat je tijdens het kijken van een horrorfilm meer aantrekkingskracht tot je partner voelt? Dat heeft te maken met de aanmaak van adrenaline. Je hersenen koppelen de opwinding die je voelt tijdens het kijken van een spannende film, aan de persoon naast je. Heel simpel gezegd haalt je hoofd dus een heel effectief trucje met je uit.

De 2 Spelers Editie van Escape Room The Game is minstens zo spannend als een horrorfilm, maar is nog veel romantischer. Terwijl het kijken van een film een passieve bezigheid is, zijn jij en je partner tijdens het spelen van een Escape Room actief bezig met het oplossen van puzzels, het ontcijferen van raadsels en het onderzoeken van clues. Je probeert binnen 60 minuten met z’n tweeën te ontsnappen uit een escape room. En geloof ons: als er íets is waardoor je weer even ouderwets verliefd op elkaar wordt, is het de ontlading die voelt nadat je nét binnen de deadline bent ontsnapt.

Escape Room The Game 2 Spelers Editie is de ultieme combinatie van spanning, samenwerking en plezier. Dus heb je geen zin om voor de zoveelste keer Pretty Woman of Notting Hill te kijken? Of een parfummetje cadeau te doen? Kies dan voor de opwinding en het gevaar van onze Escape Room 2 Spelers Editie.

Bekijk dit spel op Bol.com

Daag je partner uit met het dobbelspel Trice (bedacht door John de Mol!)

Een tijdje geleden bedacht John de Mol een eigen dobbelspel en vroeg hij Identity Games het te ontwikkelen. En zo kwam Trice ter wereld, een vernieuwend spel waarin je creatief aan de slag gaat met taal. Het leuke aan het spel is dat het heel eenvoudig is, maar toch ook heel intelligent:

  1. Je gooit een groene dobbelsteen (beginletter), rode dobbelsteen (eindletter) en witte dobbelsteen (aantal letters)
  2. Je schrijft binnen 60 seconden zoveel mogelijk woorden op met de beginletter, eindletter en het aantal letters
  3. Elk woord is één punt waard en wie na zes rondes de meeste punten scoort, heeft gewonnen

Trice speldoos met inhoud

Wat maakt Trice nu zo leuk met Valentijnsdag? Nou, dat het lekker simpel is en tegelijkertijd eindeloos creatief. En je kunt heel simpel een eigen draai geven aan het spel. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat je in het kader van Valentijnsdag:

  • Enkel woorden mag opschrijven die te maken hebben met liefde, verliefdheid en romantiek
  • Alle woorden die je hebt opgeschreven, achteraf moet verwerken in een valentijnsgedicht voor je geliefde (en dat gedicht moet je natuurlijk voordragen!)

Trice biedt eindeloze mogelijkheden voor tortelduifjes zoals jij en je partner. Als basisspel, maar ook als spel waarbij je je eigen creatieve invalshoek bedenkt. En wat zo leuk is: je kunt het eindeloos blijven spelen. Het staat garant voor jarenlang spelplezier!

Bekijk dit spel op Bol.com

Op zoek naar nog meer spellentips voor Valentijn?

Wil je nog meer spelletjestips van Identity Games? Of heb je bovenstaande games al en wil je jouw geliefde een ander spel geven voor Valentijn? Bekijk dan ons volledige spellenassortiment of laat je inspireren op ons blog.

Bekijk al onze spellen