Dit is waarom spelletjes spelen goed voor je is!

Dit is waarom spelletjes spelen goed voor je is!

Als spelletjesfanaat speel je natuurlijk bord- en kaartspellen omdat je het gewoonweg leuk vindt om te doen. Maar wist je dat het spelen van spelletjes veel meer voordelen heeft dan alleen voor amusement? Wij laten je daarom vier redenen zien waar spelletjes spelen nog meer goed voor zijn!

1. Het zorgt voor een betere band met familie en vrienden

Wanneer je een bordspel speelt met familie of vrienden maak je echt even tijd voor elkaar vrij. Iedereen moet zijn koppie erbij houden en tussen je beurt in wordt er vaak veel gekletst. Het spelen van een spelletje is daarom een intiem moment waarbij je elkaar beter leert kennen. Bovendien leer je personen ook op een andere manier kennen. Speel je bijvoorbeeld Escape Room The Game, dan is het belangrijk om samen te werken en goed te communiceren. Hierdoor zie je een andere kant van iemand die je niet ziet tijdens een typische Hollandse verjaardag of het uitgaan.

Ook met spellen als Who’s The Dude en Mouthguard Challenge zul je ongetwijfeld een leuke tijd hebben met je medespelers!

2. Je wordt er slimmer van!

Spelletjes maken je echt slimmer! Wel is het heel erg afhankelijk van welk spel je speelt. Wil je bijvoorbeeld je woordenschat verbeteren? Speel dan vaker spelletjes als Scrabble of Trice. Wil je werken aan je oplossingsgerichtheid of juist je inzicht? Speel dan spelletjes als Escape Room The Game.

Het grote voordeel van dit soort spellen is dat het ook nog eens superleuk is om te spelen. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap!

Escape Room The Game spelen
Jan-Maurits en Jeroen van Identity Games

3. Het is goed voor je gezondheid

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het spelen van spelletjes en je gezondheid. Daar zijn diverse interessante conclusies uitgekomen. Zo verhelpt het stress en wordt de kans op dementie een stuk kleiner. Je houdt namelijk je hersenen actief en het is een mooie afleiding voor wanneer je gestrest bent.

Bovendien verhoogt het spelen van spelletjes ook je endorfine, het stofje wat voor een gelukkig gevoel zorgt.

4. Je bent even weg van de online wereld

Soms is het heerlijk om te ontsnappen aan de online wereld, zoals het internet, Facebook of TikTok. En dat is precies wat je met een ouderwets bord- of kaartspel doet. Je doorbreekt de dagelijkse routine door de technologie weg te leggen en fysieke spelletjes te spelen. Wel is het aan te raden dat alle medespelers zijn telefoon ook daadwerkelijk wegleggen, zodat je niet afgeleid kan worden.