Escape Your House wint ook Gouden Publieksprijs Speelgoed van het Jaar 2021

Escape Your House wint ook Gouden Publieksprijs Speelgoed van het Jaar 2021

Rotterdam, 3 november 2021 – Identity Games heeft met Escape Your House – Spy Team de ‘Gouden Publieksprijs Speelgoed van het Jaar 2021’ gewonnen in de categorie familiespellen. Dat werd gisterenavond bekendgemaakt tijdens het eerste Nationale Speelgoed Gala in Rotterdam.

12.431 stemmers brachten in totaal 75.122 stemmen uit en kozen zo in twaalf categorieën hun favoriete speelgoed, spel of puzzel. In september dit jaar werden Escape Your House en het creatieve puzzelspel Escape Room The Game: Puzzle Adventures al door de vakjury verkozen tot winnaars Speelgoed van het Jaar 2021. “Het is fantastisch dat we nu ook deze prijs in de wacht hebben gesleept. Het geeft aan dat ons spel in de smaak valt bij degenen voor wie het is bedoeld: de spelers! Wederom een mooie bekroning voor onze creatieve spellenbedenkers. Nu mogen we ook het gouden winnaarslogo gebruiken”, aldus Jeroen Nugteren, Managing Director bij Identity Games.

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2021

Het label Winnaar Speelgoed van het Jaar staat voor goed speelgoed en is in de speelgoedbranche de belangrijkste prijs van het jaar. Spanning, concentratie, tijdsdruk, probleemoplossend vermogen, vindingrijkheid, flexibel en logisch denken en goede communicatie zijn ingrediënten voor de publieksprijs-winnaar Escape Your House. Bij deze Escape Room moeten de spelers uit hun eigen huis vluchten. In verschillende kamers worden aanwijzingen gelegd die nodig zijn om de raadsels op te lossen en uiteindelijk de code te kraken waarmee de spelers – hopelijk binnen de tijd – uit het huis kunnen ontsnappen voor het alarm afgaat. De aanwijzingen mogen niet verplaatst worden, waardoor het belangrijk is om onderling goed te communiceren.

De winnende spellen Escape Your House – Spy Team en Escape Room The Game: Puzzle Adventures zijn verkrijgbaar bij de bekende speelgoedzaken, spellenwinkels en online.