7 populaire dierenkwartetten

Heb jij ze al in huis?

Op zoek naar een leerzaam dierenkwartet? Identity Games beschikt over maar liefst zeven dierenkwartetten die erg populair zijn onder kinderen. Deze kwartetspellen zijn onderdeel van de bekende reeks Weetjeskwartet. Wat deze kwartetten uniek maakt is dat ze behalve leuk, ook heel leerzaam zijn. Ze worden om die reden ook veel gebruikt door basisscholen.

Elke kaart in het kwartet bevat interessante feitjes over dieren. Wist je bijvoorbeeld dat een adelaar 80 km/u kan vliegen? En dat er al gauw zo’n 3.000 tot 4.000 mieren in één kolonie leven?

1. Wildlife Dierenkwartet

Het Wildlife Weetjeskwartet leert jou en je kinderen alles over dieren in het wild. Terwijl je al spelenderwijs plezier beleeft, leer je allerlei interessante feitjes over de fauna in deze wereld. Tijgers, slangen, olifanten, leeuwen, apen, ijsberen: je kunt het zo gek niet bedenken, of je komt nieuwe dingen te weten over al deze soorten.

Bekijk het Wildlife Weetjeskwartet

Wildlife Weetjeskwartet

2. Dino Dierenkwartet

  • Dankzij het Dino Weetjeskwartet ben je volledig op de hoogte van misschien wel de interessantste diersoort die ooit heeft geleefd: de dinosauriër. Je leert alles over de verschillende dino-soorten en krijgt interessante trivia voorgeschoteld. Wist je bijvoorbeeld dat vogels van dino’s afstammen? En heb jij enig idee welke dino de grootste is? Ontdek dat en meer dankzij het Dino Weetjeskwartet.

Bekijk het Dino Weetjeskwartet

Dino Weetjeskwartet

3. Sea Life Dierenkwartet

  • Met het Sea Life Dierenkwartet spring jij in het diepe van de zeeën en oceanen in onze wereld. Over de oceaan weten wetenschappers misschien wel net zo weinig als over het heelal. In de diepten van onze wateren schuilen talloze raadsels en geheimen. Wil jij alvast een glimp opvangen van de mysterieuze onderwaterwereld? Dan is het Sea Life Weetjeskwartet het perfecte spel om mee te beginnen.

Bekijk het Sea Life Weetjeskwartet

Sealife Weetjeskwartet

4. Jungle Life Dierenkwartet

  • Wanneer je het Jungle Life Dierenkwartet hebt gespeeld, heeft de jungle geen geheimen voor jou. Met dit kwartetspel leer je alles over de flora en fauna in de dichtbegroeide wouden van Azië en Latijns-Amerika. Dit kaartspel is zorgvuldig en visueel prachtig vormgegeven en bevat allerlei trivia die niet alleen voor je kinderen leerzaam en interessant is, maar ook voor jou.

Bekijk het Jungle Life Weetjeskwartet

Jungle Weetjeskwartet

5. Paarden Dierenkwartet

  • Het Paarden Dierenkwartet doet het vooral onder meisjes erg goed. Maar ook veel jongens zijn gek op deze variant. Is jouw kind een liefhebber van paarden, pony’s, dressuur en de manege? Dan mag het Paarden Weetjeskwartet niet ontbreken in jouw spellenkast. Jij en je kind leren dankzij dit dierenkwartet alles over het leven van verschillende soorten paarden. Ben jij al in galop op weg naar de webshop om dit kaartspel aan te schaffen? 😉

Bekijk het Paarden Weetjeskwartet

Paarden Weetjeskwartet

6. Boerderij Dierenkwartet

  • Sommige dieren leven in het wild, anderen klimmen bij ons op schoot wanneer we Netflix kijken, en weer anderen leven op boerderijen. Het Boerderij Dierenkwartet gaat over die laatste groep dieren. Koeien, geiten, schapen, varkens en kippen: in het Boerderij Weetjeskwartet leer je nieuwe en opmerkelijke feitjes over alle dieren die je op een boerderij in Nederland kunt aantreffen. Ook dieren rondom de boerderij komen uitgebreid aan bod. Denk bijvoorbeeld aan de huiskat en de eend.

Bekijk het Boerderij Weetjeskwartet

Boerderijdieren weetjeskwartet

7. Huisdieren Dierenkwartet

  • Ja, en dan misschien wel de allerleukste variant van alle dierenkwartetten. Het Huisdierenkwartet, speciaal voor de hele familie. En boordevol informatie over katten, honden en andere viervoeters. Weet jij bijvoorbeeld waarom een kat spint? En welke hond het snelste kan lopen? Leer je kinderen alles over de dierenvrienden die tot jouw gezin behoren met het Huisdieren Weetjeskwartet.

Bekijk het Huisdieren Weetjeskwartet

Huisdieren Weetjeskwartet

Behalve dierenkwartetten ook andere varianten spelen?

Bij Identity Games hebben we niet alleen dierenkwartetten, maar ook talloze andere kwartetvarianten. Benieuwd geworden naar ons assortiment? Op onze spelletjespagina maak je kennis met het vakantielandenkwartet, menselijk lichaam-kwartet, sportkwartet, autokwartet en meer.

Bekijk al onze kwartetten

Jeroen & Jan-Maurits Identity Games