Leerzame spelletjes

7 educatieve spellen voor kinderen

Leerzame spelletjes worden steeds geliefder onder zowel kinderen, ouders en docenten. Als Nederlandse spellenontwikkelaar bieden wij jou een overzicht van de 7 leukste educatieve spellen van dit moment. De door ons geselecteerde spellen zijn geschikt voor kinderen in de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Daardoor zijn ze goed voor jarenlang spelplezier!

Escape Room The Game Jumanji Family Edition

Leerzame spelletjes voor kleuters van 4 tot 6 jaar

1. Het Woezel & Pip-kwartetspel

Woezel & Pip: welk kind is er geen fan? Met het Woezel & Pip-kwartetspel heb je een leerzaam spelletje in handen. Je kleuter beleeft hier maandenlang plezier aan. Het is namelijk eindeloos opnieuw te spelen. Dit educatieve spel is afgestemd op het cognitieve vermogen van kleuters. De kaarten zijn namelijk extra groot en een kwartet wordt niet gevormd door vier kaarten, maar door drie. Hierdoor is het ook voor heel kleine kinderen begrijpelijk. Dit educatieve spelletje is goed voor 20 minuten plezier. En het leuke is: ook voor ouders of docenten is dit spel erg leuk om te spelen. 

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2 tot 4

Bekijk op Bol.com

Woezel & Pip Junior kwartet

2. Kinderkwartet: Varen Vliegen Rijden

Nog zo’n leerzaam spelletje in de kwartetreeks is Varen Vliegen Rijden. Dit didactisch verantwoorde educatieve spel is gemaakt van extra grote kaarten. Daarop staan ludieke voertuigen afgebeeld. In de lucht, op water én op het land. Het spelletje heeft een toegankelijke leercurve. Daardoor is het leerzaam voor kinderen die in groep 1 en 2 zitten.

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2 tot 4

Bekijk op Bol.com

Varen, Vliegen, Rijden Junior kwartet

3. Het kikkerkwartet waar elke kleuter wijzer van wordt

Weinig kwartetspelletjes zijn zo geliefd onder kleuters als het Kikker-juniorkwartet. Dit educatieve spel bevat speelse kikkerkaarten in extra groot formaat. Een prachtig vormgegeven spel met een leuk thema, en eindeloos herspeelbaar. Dit spelletje is daardoor niet meer weg te denken uit de speelgoedkast.

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2 tot 4

Bekijk op Bol.com

Kikker Junior kwartet

Educatieve spelletjes voor kinderen van 6-9 jaar

4. Het leuke en leerzame Weetjeskwartet

Het weetjeskwartet is het populairste spel op ons Pinterest-kanaal. Het spel is geschikt voor kinderen in de middenbouw. Het bevat 12 varianten in allerlei thema’s, waaronder dierenkwartetten. Daardoor is er ruime keuze. Denk bijvoorbeeld aan: vakantielanden, paarden, sport en boerderijdieren. De ervaring leert dat het Weetjeskwartet geschikt is voor een brede leeftijdsgroep. Daardoor is het te spelen vanaf groep 2 tot groep 5. Ook kinderen in groep 6 vinden het spel echter nog erg leuk.

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2 tot 4

Bekijk op Bol.com

Menselijk Lichaam Weetjeskwartet

5. Train je brein met Lynx

Lynx is een leuk spelletje die je met het hele gezin kunt spelen! Het is dan ook niet voor niks Speelgoed van het Jaar 2019 geworden. Het spel speel je door het spelbord in elkaar te zetten, de kaartjes te schudden en vervolgens drie kaartjes te pakken. Zoek en vind als snelste jouw plaatjes. Waar zijn bijvoorbeeld de koekjes, de gitaar en de tennisbal? Vind als eerste jouw 3 plaatjes op het bord en win!

Doordat het spelbord als een puzzel in elkaar zit, zijn de verschillende puzzelstukken steeds op een andere manier in elkaar te leggen. Een ding is zeker met dit leerzame spel train je jouw brein!

 • Speelduur: 15min
 • Aantal spelers: 2-6

Verbeter je concentratie met Lynx

Lynx bordspel met spelonderdelen

Leerzame spelletjes voor kinderen van 4-7 jaar oud

6. De beste mix van onderwijs en spelplezier:  Squla

De Squla-onderwijsspellen: wie kent ze niet? Deze spellen hebben didactiek als thema. Daardoor staan ze te boek als de beste educatieve spelletjesreeks. Er zijn Squla-spellen over spelling, rijmen, rekenen en geografie. Hierdoor is er keuze genoeg! De spellen zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën. Zo zijn er Squla’s voor de kleuterschool en voor de middenbouw. De middenbouwvarianten zijn ook onder bovenbouwkinderen geliefd. Daardoor is het spel jarenlang herspeelbaar. Hoewel Squla veelvuldig in het onderwijs wordt gebruikt, is het ook onder families populair. Leuk voor als het binnen regent. Of voor als je op de camping bent.

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2-4

Bekijk op Bol.com

Squla Taal Rijmen spel

Educatieve spellen voor kinderen van 10 jaar oud

7. Spanning en uitdaging:  Escape Room The Game Jumanji

Op zoek naar het spannendste spel van dit moment? Dan is Escape Room Jumanji de beste keuze. Dit spel stelt niet alleen jouw kind op de proef, maar ook jou! In dit familiespel krijg je 60 minuten de tijd om uit een escape room te ontsnappen. Daarvoor moet je puzzels oplossen en raadsels ontcijferen. Het spel bevat prachtig artwork en uitdagende opdrachten. Het is bijzonder leerzaam. Je kind leert omgaan met deadlines en out-of-the-box-denken. Ook leert je kind samenwerken en presteren onder druk. Hierdoor worden zijn of haar cognitieve vermogens ontwikkeld.

 • Speelduur: 60 minuten
 • Aantal spelers: 3-5

Bekijk op Bol.com

Escape Room The Game Family Edition Jumanji