Escape Room bordspel: Wat is het en wat zijn onze aanraders?

Escape Room bordspel: Wat is het en wat zijn onze aanraders?

Escape Room bordspellen zijn niet meer weg te denken de afgelopen jaren. Ze zijn nog steeds razend populair en dat is onder andere te zien aan het ruime aanbod die beschikbaar is. Deze blog is dan ook een kleine ode aan het fantastische escape room concept! Ben jij een doorgewinterde Escape Room speler of moet jij jouw eerste escape room spel nog spelen? Geen zorgen, wij hebben voor beide groepen een paar hele leuke aanraders. Maar laten we eerst beginnen bij de basis, wat is een escape room bordspel nou precies?

Wat is een Escape Room bordspel precies?

Simpelweg haal je met een escape room bordspel een fysieke escape room naar je eigen woonkamer. Net als bij een fysieke escape room is het aan jullie de taak om binnen 60 minuten allerlei raadsels, puzzels en mysteries op te lossen om binnen de gegeven tijd te ontsnappen uit het avontuur. Het is belangrijk dat je goed samenwerkt, want je wint of verliest samen.

Het is dus wel zo dat deze spellen maar een keer te spelen zijn. Dit betekent niet dat je het spel daarna gelijk weg hoeft te gooien. Zo zijn alle knipbare onderdelen uit onze Escape Room lijn opnieuw te printen, zodat jij het spel kunt doorgeven aan iemand anders!

Wat zijn onze escape room bordspel aanraders?

Wist jij dat Identity Games als een van de eerste escape room concepten op de markt bracht? In de tussentijd zijn er al dan ook heel wat edities bijgekomen die zowel favoriet zijn van ons als onze klanten.

Escape Room The Game basisset

De echte fanatieke escape room spelers zullen de basisset ongetwijfeld al kennen, maar omdat deze editie nog steeds een van de populairste is, behoort hij zeker in dit rijtje thuis. De doos bevat 4 uitdagende mysteries waar jullie binnen 60 minuten moeten ontsnappen. Van het ontsnappen uit een gevangenis tot het ontmantelen van een atoombom. Lukt het jullie om binnen de tijd te ontsnappen?

Speel de gratis demo

Escape Room The Game Puzzle Adventures

Wil jij een keer wat anders proberen dan de klassieke vorm van escape room bordspellen? Dan is Escape Room The Game Puzzle Adventures iets voor jou. Dit spel is namelijk een kruising tussen een legpuzzel en een escape room. Zo is het aan jullie om stukje voor stukje de geheimen te ontrafelen die het bevat. Bovendien is dit spel alleen of met z’n tweeën te spelen en ook zonder tijdsdruk mogelijk!

Puzzel jezelf naar de uitgang

Escape Your House

Voor degene die graag hun kids betrekken bij een escape room is Escape Your House een toegankelijke optie. Hierbij bouwen jullie je eigen huis om tot een escape room! Het spel is bedoeld voor 3 t/m 6 spelers vanaf de leeftijd van 8 jaar. In 6 spannende missies moeten jullie bewijzen dat jullie geschikt zijn om spionnen te worden voor Het ‘SuperStiekeme SpionnenTeam’ (SSST).

Ga op avontuur met de kids

Medical Mysteries

Op zoek naar iets unieks wat lijkt op onze escape room bordspellen? Speel dan Medical Mysteries. In dit spannende bordspel zijn jullie een team medische specialisten die samen moeten werken om de mysterieuze symptomen van vier patiënten te behandelen. Gebruik je tijd verstandig en red de levens van de patiënten voordat het te laat is!

Patiënten hebben je hulp nodig

Ben jij benieuwd naar al onze Escape Room The Game spellen? check dan deze blog door op de link te klikken!