Halloween vieren in de lockdown? Zo organiseer je een coronaproof horrorfeestje bij jou thuis

Halloween vieren in de lockdown? Zo organiseer je een coronaproof horrorfeestje bij jou thuis

Zit je te balen dat Walibi Fright Night niet doorgaat? Treur niet. Zelfs tijdens de lockdown kun je een supervette Halloween-avond beleven. Ook al is het maar met een klein clubje. Wij geven je het ultieme stappenplan voor een geslaagd Halloweenfeestje bij jou thuis.

Stap 1. Ontwerp een Halloween-uitnodiging in Canva (en vergeet de dresscode niet)

Bij een geslaagd huisfeest voor Halloween hoort natuurlijk een spannende uitnodiging. Ook al is het slechts voor een paar mensen in verband met de coronamaatregelen. In Canva – een gratis designwebsite – kun je binnen een paar minuten een superleuke uitnodiging ontwerpen.

De uitnodiging kun je vervolgens naar je vrienden mailen of whatsappen, maar je kunt de uitnodiging die je in Canva hebt gemaakt ook gebruiken als design voor Kaartje2Go of een andere online postservice. Tip: vergeet niet te vermelden wat de dresscode van het feestje is. Want in een blije bloemetjesjurk Halloween vieren is natuurlijk niet ideaal…

Halloweenfeestje

Stap 2. Maak een Spotify-playlist met spooky muziek (en zorg dat je vrienden hun eigen songs kunnen toevoegen)

Een sfeervolle thema-avond kan niet zonder bijpassende muziek. Wil je voorkomen dat het algoritme van Spotify je te pas en te onpas Justin Bieber of Nicki Minaj voorschotelt terwijl je net lekker zit te griezelen? Zorg dan dat je een avondvullende playlist klaar hebt staan.

Er zijn op Spotify talloze horrorlijsten te vinden, maar het leukste is natuurlijk om er zelf eentje te maken. Geef het een toffe naam, voorzie het van een sinistere avatar en wie weet groeit jouw playlist uit tot dé horror-afspeellijst van Spotify!

Halloweenkoekjes

Stap 3. Haal de keukenprins(es) in je naar boven en bereid zelfgemaakte Halloweenhapjes

In bladerdeeg gerolde knakworsten met ketchup zijn de perfecte ‘afgehakte vingers’. En een koekje in de vorm van een vleermuis is eenvoudig te maken met een bakvorm van de Action. Andere leuke ideeën zijn donuts met horrorversiering, mandarijnen met enge gezichtjes, zelfgemaakte piccolini’s met mozerellaschijfjes in de vorm van spoken, en koekjes met bloedige fondantversiering.

Heb je geen zin om moeite te doen, maar wil je wel wat leuks maken? Snijd dan stukjes worst en kaas in de vorm van halve maantjes, vleermuizen en andere halloweenvormen. Ook een horrordrankje kan natuurlijk niet ontbreken. Onze favorieten: Bloody Mary’s en rode port!

Halloween pompoenen

Stap 4. Haal een aantal pompoenen in huis voor een klassiek wedstrijdje pumpkin carving

Als er iéts niet mag ontbreken tijdens een Halloween-avond dan is het pumpkin carving. Wie maakt de allerengste uitgeholde pompoen? Daag je vrienden uit hun ontwerp tot een kunstwerkje te maken. En vergeet geen cheesy hoofdprijs te kopen voor de winnaar!

Leuke ideeën voor pompoendesigns zijn spinnen (zoals in de afbeelding hieronder), spoken, enge gezichten, katten, schedels, maan en sterren, uilen en heksen. Voor inspiratie: Google is je beste vriend.

speldoos nightmare horror adventures

Stap 5. Speel een horrorbordspel om helemaal in de sfeer te komen

Zijn de pompoenen gesneden en de eerste halloweenhapjes genuttigd? Dan is het tijd voor een andere klassieker: enge bordspelletjes. Het bekendste en beste voorbeeld van zo’n spel is natuurlijk Nightmare Horror Adventures, waarbij je samen met je vrienden een oude familievilla binnengaat om de mysterieuze moord op je ouders te ontrafelen. Voor dit spel heb je wel minstens vier spelers nodig. Bekijk de website van Nightmare Horror Adventures voor meer informatie.

Vier je Halloween liever samen met je partner of met een goede vriend of vriendin? Dan is de Two Player Horror Edition van Escape Room The Game een goede keuze. In dit bordspel moet je binnen 60 minuten uit een horror-escape-room zien te ontsnappen. En daar kom je niet zonder kleerscheuren vanaf… Kippenvel en paniek gegarandeerd!

Horrorspellen op Bol.com

Stap 6. Kies een enge horrorfilm om de avond mee af te sluiten

Ben je verzadigd van de hapjes, beneveld door de wijn en moegestreden van het bordspel? Dan is het tijd om neer te ploffen op de bank en af te taaien met een spannende horrorfilm.

Wordt het een oude kaskraker zoals IT of  The Exorcist? Een iets recentere klassieker zoals The Ring, The Grudge of The Blair Witch Project? Of wordt het een van de nieuwste horrorfilms die op Netflix staan? Vergeet de kaarsjes op tafel niet en deel fleecedekentjes uit waarachter je kunt wegduiken wanneer er een bloedige scene voorbij komt.

Stap 7. Herinner je vrienden eraan dat ze straks door het donker naar huis moeten fietsen (en lach kwaadaardig)

Tja… Wat is een horror-avond zonder een vleugje sadisme? Terwijl jij de voordeur dichtslaat en wegkruipt in bed, moeten je bezoekers nog door de donkere, onheilspellende buitenwereld fietsen om thuis te komen. Heb je hun “ik ben veilig thuis”-whatsappje eenmaal ontvangen? Stuur hen dan een verhaaltje voor het slapengaan. De lugubere #bedtimestories van Nightmare Horror Adventures zijn daarvoor een perfecte keuze. Maar kijk wel uit dat je zelf niet wakker ligt, want de verhalen zijn onwijs eng.

Meer blogs lezen van Identity Games? Bekijk ons archief.