Kwartetten: Dit zijn de spelregels + de populairste kwartetten

Kwartetten: Dit zijn de spelregels + de populairste kwartetten

Kwartetten is een van de meest populaire kaartspelletjes ter wereld. En dit heeft voornamelijk te maken doordat het spelletje best eenvoudig is. Daarom is het vooral bij kinderen erg populair. Er zijn dan ook talloze varianten op dit gezellige spelletje. Ter ere van het kwartet nemen we jou mee in de spelregels en laten we de populairste kwartetten van Identity Games aan je zien.

Wat zijn de spelregels van kwartetten?

Kwartetten speel je met 2 t/m 4 spelers en het duurt ongeveer 20 minuten per potje. Door het spel te spelen schud je allereerst alle kaarten en verdeel je deze onder de spelers. Het kan voorkomen dat sommige spelers meer kaarten krijgen dan andere spelers. De kaarten neem je in de hand en laat je niet aan de andere spelers zien.

1. Het doel van het spel

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk setjes van vier te verzamelen, oftewel een kwartet. Door goed op te letten bij andere beurten achterhaal je gemakkelijker wie welke kwartetkaarten heeft.

2. Zo speel je het spel

Het is gebruikelijk dat de jongste speler begint. Als je aan de beurt bent, vraag je aan één van de andere spelers een kaart die je niet hebt. Het is wel van belang dat je naar een kaart vraagt uit een kwartet waarvan je zelf minimaal één kaart in je hand hebt. De vraag die je bijvoorbeeld kunt stellen is: “Mag ik van jou van het kwartet ‘zoogdieren’ de ‘dolfijn’?”

Heeft de speler de gevraagde kaart niet, dan krijgt de volgende speler de beurt. Hier heb je meerdere opties. Of de speler aan wie degene het laatst een kaart vroeg is aan de beurt of je gaat met de klok mee, zodat iedereen aan de beurt komt.

Het spel is afgelopen zodra alle kwartetten compleet zijn. De speler met de meeste kwartetten wint!

Sealife Weetjeskwartet met speelkaarten

3. Ben je met 2 spelers?

Speel je het spel met twee spelers? Dan heb je een pot nodig. Maak drie stapels, één voor de pot en één voor elke speler. Als een speler een kaart vraagt die de ander niet heeft, moet hij een kaart uit de pot pakken. Vervolgens is de ander aan de beurt.

Extra tip: Kwartet-met-pot is ook als variant met meerdere spelers te spelen.

Wat zijn de populairste kwartetten van Identity Games?

Omdat er al zo ontzettend veel kwartetten bestaan wilden wij het anders aanpakken. Daarom hebben wij Weetjes kwartetten ontwikkeld. Deze spellen zijn niet alleen leuk, maar ook nog erg leerzaam. We lichten de populairste aan je uit:

1. Dierenpoep weetjes kwartet

Voor elk kind wat van onderbroekenlol houdt is dit kwartet perfect! Ontdek bijvoorbeeld welke vorm de keutels van een wombat hebben en hoeveel keer een panda gemiddeld per dag poept. Word jij de winnaar van dit grappige Weetjes kwartet?

Leer alles over dierenpoep

Dierenpoep Weetjeskwartet met spelonderdelen

2. Dino’s weetjes kwartet

Dino’s zijn razend populair onder de kinderen. Speciaal voor deze fans hebben wij het Dino’s weetjes kwartet gemaakt. Leer alles over hoe je een paard moet verzorgen en wat ze het liefste eten.

Weet jij alles al van dino’s?

3. Paarden weetjes kwartet

Voor alle paardenliefhebbers kan dit kwartet natuurlijk niet ontbreken. Weet jij hoe je een paard moet verzorgen of wat ze het liefste eten? In het paarden weetjes kwartet leer je er alles over!

Kom alles te weten over paarden

Paarden Weetjeskwartet met speelkaarten

4. Menselijk lichaam weetjes kwartet

Kom alles te weten over het menselijk lichaam in dit leerzame kwartet. Kom er bijvoorbeeld achter hoe het komt dat je moet plassen wanneer je water hoort stromen. Ontdek het nu zelf en speel dit Weetjes kwartet met je kids.

Ontdek de meest interessante feitjes over het lichaam