Dit zijn de zeven bekendste kaartspellen

Dit zijn de zeven bekendste kaartspellen

Bijna iedereen speelt wel eens een kaartspel. Het is makkelijk, leuk en het duurt meestal niet te lang. Dit maakt het extra toegankelijk voor degene die niet vaak spelletjes speelt. Bovendien zijn kaartspellen extra handig om mee te nemen naar bijvoorbeeld een cafeetje of voor op vakantie. Dit alles zorgt ervoor dat kaartspellen onwijs populair zijn.

Wij houden ook van een gezellig kaartspel en daarom lichten we de bekendste kaartspellen uit waar jij inspiratie uit kunt halen!

1. Bekendste kaartspel: pesten

Een van de bekendste kaartspellen en een echte klassieker blijft natuurlijk wel het kaartspel Pesten. Het doel van het spel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Pesten is een snel en gezellig kaartspel dat draait om strategie, snel denken en het dwarsbomen van andere spelers. Dit doe je door speciale kaarten te gebruiken, zoals kaart 2, 7, 8 en de Joker.

Pesten kent veel verschillende variaties, afhankelijk van de regio of de groep waarmee je het speelt. Kijk voor meer informatie en de uitleg op deze pagina!

Pesten kaartspel met onderdelen

2. Jokeren

Jokeren is net als pesten een kaartspel dat je al kunt spelen met een setje klassieke speelkaarten. In het geval van Jokeren gebruik je 108 kaarten (twee complete kaartspellen). Deze schud je en vervolgens geef je elke speler 13 kaarten uit.

Het doel van het spel is om zo snel mogelijk je hand met kaarten weg te spelen. Je raakt deze kaarten kwijt door sets of rijen open op de tafel te leggen. Het is ook mogelijk om kaarten toe te voegen aan een open serie of rij kaarten die al op de tafel liggen.

Benieuwd naar de volledige uitleg? Klik dan hier!

Jokeren kaartspel met speelkaarten

3. Hartenjagen

Het spannende spel Hartenjagen speel je in twee delen. Eerst moet je proberen zo weinig mogelijk punten te behalen, maar in het tweede deel draait het spel. Dan moet je juist zo veel mogelijk punten verzamelen. In dit spel speel je uitsluitend met de 32 piketkaarten (kaart 7,8,9,10, boer, vrouw, heer en aas). het is een in ieder geval een kaartspel om verliefd op te worden.

Hartenjagen kaartspel

4. Toepen

Het kaartspelletje toepen speel je net als met hartenjagen met de 32 piketkaarten. Het is een snel kaartspel waarbij de vierde slag (de laatste slag) het belangrijkste is. Win door het aantal strafpunten bij je tegenstander op te drijven en bluf jezelf naar de overwinning! Bekijk hier de speluitleg.

5. Klaverjassen

Klaverjassen is het laatste bekende kaartspel uit deze lijst die je uitsluitend met de piketkaarten speelt. In dit tactische teamspel probeer je met je kaarten zo veel mogelijk punten te behalen voor je team, maar pas op dat je niet te veel punten aan je tegenstander kwijtraakt! Dit spel wordt gespeeld met vier personen en duurt ongeveer 45 minuten. Check hier de volledige uitleg.

Klaverjassen kaartspel

6. Boerenbridge

Boerenbridge is een eenvoudig kaartspel waarbij je in elke ronde jouw aantal slagen zo goed mogelijk moet proberen te voorspellen. Speel tactisch en zorg ervoor dat je medespelers de fout in gaan. Dit bekende kaartspel speel je met alle genummerde kaarten en de aas. Hierbij is de twee het laagste nummer en de aas de hoogste.

7. Bekendste kaartspel voor kinderen: Kwartetten

Als laatste kijken we ook nog wat het bekendste kaartspel is voor kinderen. En dan is een logische keuze kwartetten. Kinderen zijn er dol op en het is bovendien gemakkelijk te begrijpen.

Kwartetten speel je met 2 t/m 4 spelers en een potje duurt gemiddeld 20 minuten. Het doel van het spel is om de meeste setjes van vier te verzamelen, oftewel een kwartet. Door goed op te letten bij andere spelers achterhaal je sneller wie welke kwartetkaarten hebben. Het spel is afgelopen zodra alle kwartetten compleet zijn. De speler met de meeste kwartetten wint!

 

Weetjes kwartetten voorbeelden