Lancering Van Gogh Museum Monopoly

Lancering Van Gogh Museum Monopoly

Het populaire bordspel Monopoly wordt over de hele wereld gespeeld en brengt jong en oud samen. In november 2019 werd de allereerste officiële Van Gogh Museum editie gelanceerd, in samenwerking met Identity Games.

Reis mee!

Vincent van Gogh reisde in zijn leven heel wat af. De plekken waar hij woonde inspireerde hem tot het maken van zijn kunstwerken. Met het Van Gogh Museum Monopoly reis je met de kunstenaar mee vanuit Nederland via België naar Frankrijk. Onderweg ontdek je van alles over de schilderijen die hij in deze landen maakte.

Het speelbord

Het speelveld bestaat uit schilderijen van Vincent van Gogh en zijn beroemde werk Het Gele Huis (De straat) is de basis geworden van het speelbord. Ook zijn er twee exclusieve pionnen ontworpen, die alleen bij deze editie te krijgen zijn: een verftube en het bed uit Van Goghs schilderij De slaapkamer. Een boekje met feiten en weetjes over Van Gogh maakt het spel compleet. Zo ontdek je ‘onderweg’ van alles over de schilderijen die je op het speelbord tegenkomt.

Monopoly edities

Identity Games is de licentiehouder van op maat gemaakte edities van Monopoly, het tijdloze spel voor de hele familie. Elk jaar brengen wij een beperkt aantal speciale uitgaven op de markt, voor zowel steden en dorpen als bedrijven.

Klik hier voor meer informatie.