De leukste bordspellen van 2024

De leukste bordspellen van 2024

Het is tegenwoordig een hele uitdaging om een keuze te maken welke bordspellen jij in huis moet halen dit jaar. Je hebt namelijk ongelooflijk veel keus. Ga jij bijvoorbeeld voor de echte klassiekers of ben jij juist op zoek naar nieuwe en innovatieve spelconcepten? Wij willen je daar een handje mee helpen. Niet alleen om onze eigen spellen te laten zien, maar wij zijn ook niet de beroerdste om de favorieten te laten zien van andere uitgevers.

De verraders het bordspel

De Verraders het bordspel is een van de bestsellers op bol.com rond de kerst van vorig jaar. Dit bordspel is gebaseerd op het populaire tv-programma, maar je kunt het spel ook prima spelen zonder fan te zijn van het programma!

In dit spel kom jij erachter of jouw vrienden nog wel te vertrouwen zijn als het om zilver gaat? En hoe goed kan jij zelf eigenlijk liegen als het moet? Speel verschillende missies met elkaar om zilver te verdienen, maar houd elkaar in de gaten, want er is een verrader met geheime opdrachten in jullie midden. Het is niet voor niets een van de leukste bordspellen voor volwassenen.

Ontdek of jij de beste verrader bent

Escape Room The Game

Als je op zoek bent naar een van de leukste gezelschapsspellen dan is Escape Room The Game de beste optie. In dit uitdagende en onvoorspelbare spel is teamwork de sleutel tot succes. Werk samen om de puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Het is altijd een race tegen de klok: je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen.

Mocht je een bordspel voor twee personen zoeken, zijn er ook diverse varianten verkrijgbaar die uitsluitend gemaakt zijn voor twee spelers.

Probeer de gratis 15 minuten demo

Escape Room The Game spelen

Medical Mysteries

Medical Mysteries is een coöperatief medisch spel dat geschikt is voor 2-5 spelers. Het is een populair nieuw spel met wereldwijde bekendheid! Jullie zijn een team van medische specialisten die samen moeten werken om de mysterieuze symptomen van vier patiënten te behandelen. Gebruik je tijd verstandig en red de levens van de patiënten voordat het te laat is! In dit spel heb je overigens geen kennis nodig van de medische wereld.

Op dit moment is er één editie beschikbaar, maar eind 2024 wordt de tweede editie al verwacht.

Jouw patiënten hebben je hulp nu nodig

Battle Royale

In een van de nieuwste bordspellen van Identity Games ga je een episch gevecht aan met elkaar om als laatste over te blijven. Maar pas op: jouw tegenstanders vormen niet de enige bedreiging. Het tropische eiland, met z’n explosieve uitbarstingen en verraderlijke ondergrond, is minstens zo gevaarlijk…

In dit spannende strategiespel verplaats je jouw krijgers naar slimme posities op het spelbord door de juiste kaarten te spelen. Gooi daarna met de doem dobbelsteen om het eiland te manipuleren. Terwijl het eiland steeds kleiner wordt, moet jij je uiterste best doen om zo veel mogelijk van jouw krijgers overeind te houden: zorg ervoor dat je krijgers in de meerderheid zijn op de tegels, duw vijandige krijgers van het eiland af en blijf uit de buurt van explosies. Dit belooft een van de beste bordspellen te worden van dit jaar.

Bekijk Battle Royale

De leukste bordspellen van andere uitgevers

Wij zullen niet ontkennen dat wij alleen spellen spelen van Identity Games. Ook wij zijn verzot op het spelen van spellen van andere uitgevers. Ook daar lichten wij er graag een paar voor je uit:

Wingspan

Wingspan is in de afgelopen jaren een echte klassieker geworden onder bordspellenfans. Dit spel van 999Games is met 1 t/m 5 spelers te spelen en het is aan jullie om zo veel mogelijke punten te scoren.

Jullie zijn vogelliefhebbers die vogels uitzetten in een natuurgebied. Deze vogels gaan voor je aan de slag om voedsel te verzamelen, eieren te leggen en andere vogelkaarten bij elkaar te rapen. Door je vogels slim met elkaar samen te laten werken, behaal je het meeste voordeel. Wie na vier rondes de meeste punten heeft verzameld, wint het spel.

Wingspan

30 seconds

Als je denkt aan een van de leukste en bekendste partyspellen zal menig iemand 30 Seconds roepen. Tijdens feestjes en de feestdagen komt dit spel dan ook regelmatig op de tafel terecht. Je speelt dit spel in teams en elke beurt heb je 30 seconden tijd om zoveel mogelijk begrippen te raden. Door goed te raden mag je jezelf verplaatsen op het speelbord. Wie als eerste op de eindstreep is, wint het spel! Mocht je nog een ander leuk partyspel zoeken is Who’s The Dude ook een aanrader.

30 seconds

Ticket to Ride

Ticket to Ride is een van de beste bordspellen als wij alleen al de populariteit van het spel moeten geloven. Het spel is geschikt vanaf 2 t/m 5 spelers en het duurt ongeveer 120 minuten om een potje te spelen. Het doel van het spel is om een treinnetwerk te bouwen om zo veel mogelijk punten te scoren. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties hebt. Het voordeel van dit spel is dat het gemakkelijk is aan te leren. Het is dan ook een perfect spel voor de gehele familie en er zijn diverse edities verkrijgbaar.

Ticket to Ride