De 5 leukste spelletjes voor volwassenen

Vermaak voor grote mensen

Bordspellen voor volwassenen worden steeds populairder. Als cadeau of om zelf te spelen met je vrienden of familie. Nu steeds meer van onze communicatie digitaal plaatsvindt, groeit de behoefte om samen te zijn. Gezelschapsspellen zijn al sinds de oudheid de perfecte manier voor een ouderwets gezellige avond, thuis aan de keukentafel of op vakantie. Op deze pagina bieden wij je een overzicht van de leukste spelletjes voor volwassenen.

1. Escape Room The Game: hét bordspel voor volwassenen die van uitdaging houden

Voor een Escape Room hoef je vandaag de dag het huis niet meer uit. En het kost je ook geen 100 euro, zoals bij fysieke escape rooms het geval is. De beste escape rooms speel je vandaag de dag gewoon thuis aan de keukentafel. Het perfecte spel daarvoor is Escape Room The Game, een bordspel waarin je binnen een uur tijd aan de hand van clues en puzzels moet zien te ontsnappen uit een virtuele escape room.

Er zijn op dit moment maar liefst 29 Escape Rooms die je gewoon binnen in je eigen huis aan tafel kunt spelen. En deze spellen zijn hoofdzakelijk gericht op volwassenen. Wat deze escape room-spellen zo leuk maakt, is dat ze een echte uitdaging vormen. Het zijn breinbrekers die je samen moet oplossen. Deze coöperatieve vorm van spelen geeft een nieuwe dimensie aan het bordspelgenre. Dit maakt het ook een leuk en origineel cadeau om te geven.

Escape Room The Game Startersset met spelonderdelen

2. Who’s The Dude: het foutste gezelschapsspel voor volwassenen

Geen zin in ingewikkelde puzzels? “Who’s The Dude?” is een uitdaging van een heel ander kaliber. Een gek partyspel voor tijdens een mooie zomerbarbecue, een verjaardagsfeest of in het weekend met vrienden. Het spel draait om een opblaaspop genaamd The Dude. Het is jouw taak om samen met The Dude activiteiten uit te beelden aan de hand van kaartjes. Je vrienden moeten vervolgens in groepjes zien te raden wat jij uitbeeldt. Who’s The Dude is ideaal als drankspel of feestspel en behoort tot de leukste spellen van dit moment. Het is gek, hilarisch en lekker simpel.

Who's The dude bordspel met spelonderdelen

3. De Verraders het bordspel: Zijn jouw vrienden wel te vertrouwen?

De Verraders het bordspel is een gegarandeerd succes tijdens een spelletjesavond met volwassenen. Het is gebaseerd op een populair tv-show, maar je hoeft het niet gezien te hebben om hier plezier uit te halen.

Het spel speel je door samen zoveel mogelijk zilver te verdienen, maar pas op: er zit een verrader in jullie midden. Deze verrader heeft geheime opdrachten om zilver te verzamelen en andere medespelers te vermoorden. Komen jullie erachter wie de rest van de spelers aan het belazeren is?

De Verraders het bordspel sfeerbeeld

4. Ik Hou Van Holland-verjaardagsspel: zenuwslopend plezier voor kleine en grote groepen

Er is niemand in Nederland die dit spel niet kent. Het razend populaire Ik Hou Van Holland-verjaardagsspel is bekend van televisie en geldt als een favoriet onder BN’ers. Sinds de uitgave van de bordspelvariant door Identity Games, is het Ik Hou Van Holland-verjaardagsspel voor iedereen in Nederland speelbaar.

Zelfs wie niet van oer-Hollands vermaak houdt, is dit spel een aanrader. Deze zenuwslopende klassieker staat namelijk garant voor een onvergetelijke avond. Het doel van het spel is dat je een ontplofbaar cadeau in handen krijgt. Het is de bedoeling dat jij het cadeau zo snel mogelijk aan een ander doorgeeft, zodat die niet in jouw handen ontploft. Maar daarvoor moet je wél het correcte antwoord geven op de vragen die op jou worden afgevuurd. Ben jij te laat? Dan ontploft het cadeau wellicht in jouw handen… BOEM! Dit spel is leuk voor thuis, bij vrienden of op de camping.

Ik Hou Van Holland bordspel met spelonderdelen

5. Trice: Wo(o)rd jij de dobbelkoning?

Ben jij op zoek naar een echte uitdaging en ben je fan van taalspelletjes? Dan is Trice het perfecte spel voor jou. Met Trice kun je spelen en tegelijkertijd je hersens trainen! Gooi een groene (beginletter), rode (eindletter) en witte dobbelsteen (aantal letters). Schrijf binnen één minuut zoveel mogelijk woorden op met de beginletter, eindletter en het aantal letters dat je hebt gegooid. Elk woord is 1 punt.

Wie na zes rondes de meeste punten heeft, is de winnaar! Dit spel behoord niet voor niks onder een favoriet spelletje voor volwassenen. Probeer het nu zelf!

Trice dobbelspel met spelonderdelen

De leukste spelletjes voor volwassenen vind je bij Identity Games!

Wij maken al bijna 30 jaar de allerleukste gezelschapsspellen voor kinderen en volwassenen. Daarbij proberen we altijd origineel en vernieuwend te zijn. Voor volwassenen levert dat spannende en edgy spellen op. Benieuwd naar al onze titels om zelf te spelen of om cadeau te doen? Kijk dan op Bol.com om onze spellen te ontdekken.