Dit zijn de leukste kaartspellen van Identity Games

Dit zijn de leukste kaartspellen van Identity Games

Kaartspellen zijn de afgelopen periode steeds populairder geworden. En daar zijn verschillende redenen voor. Zo is een leuk kaartspel makkelijk mee te nemen en zijn de regels vaak simpeler dan de reguliere bordspellen.

Wanneer jij op zoek bent naar de leukste kaartspellen krijg je talloze opties. Van de klassieke spelletjes, zoals de welbekende speelkaarten en UNO tot de nieuwste kaartspellen zoals Exploding Kittens. Wij van Identity Games hebben de afgelopen jaren ook diverse kaartspellen op de markt gebracht voor diverse leeftijden. Om die reden hebben wij een lijstje voor je gemaakt met de leukste kaartspellen van Identity Games.

1. Escape Room The Game kaartspel – The Golden Solution

Escape Room The Game The Golden Solution is het eerste herspeelbare kaartspel uit deze populaire reeks. In dit spannende kaartspel kruipen jullie in de huid van een groep middeleeuwse alchemisten. Brouw samen als team alchemistische mengsels door juiste combinaties van genummerde ingrediëntkaarten te maken.

Het is aan jullie om de formules op te lossen, maar pas op voor speciale gebeurteniskaarten die het spel extra uitdagend maken.

Durf jij de uitdaging aan?

Escape Room The Game kaartspel The Golden Solution

2. Ezelen kaartspel

Het kaartspel ezelen is een leuk spel voor de gehele familie. Het is een hectisch en tactisch spel waarbij jij moet voorkomen dat je de ezel wordt. Schuif de kaarten naar elkaar, verzamel vier dezelfde en pak als eerste een ezel. Te laat? Dan word je de ezel!

Word jij de ezel?

Ezelen kaartspel met spelonderdelen

3. Pesten kaartspel

Pesten is een van de echte klassiekers onder de kaartspellen. Door de hoge populariteit van het spel kan het kaartspel niet ontbreken aan het lijstje van de leukste kaartspellen. Met pesten is het jouw taak om zo snel mogelijk de kaarten die jij in jouw hand hebt weg te spelen op de aflegstapel. Met de verschillende pestkaarten uit het spel kun je elkaar in de weg zitten.

Benieuwd naar de volledige regels van Pesten? Klik dan hier om de spelregels te bekijken.

Ben jij de grootste pestkop? 

Pesten kaartspel met onderdelen

4. Weetjes Kwartet

Als we kijken naar de leukste spellen voor kinderen is een kwartet een uitstekende optie. Identity Games heeft daarom de Weetjes Kwartetten ontwikkeld. Deze zijn anders dan de standaard kwartetten. Op elke kaart staat namelijk een interessant feitje over het desbetreffende onderwerp. En in de loop van de tijd hebben we al allerlei kwartetten gemaakt over de leukste thema’s. Denk aan interessante weetjes over dierenpoep, sport, auto’s of het lichaam. Zo zijn de kwartetten niet alleen leuk, maar nog leerzaam ook.

Ontdek de leukste feitjes met het Weetjes Kwartet 

Dierenpoep Weetjeskwartet met spelonderdelen

5. Top Trumps

Top Trumps is een van de bekendste kaartspellen in het Verenigd Koninkrijk en bestaat al ruim veertig jaar. Sindsdien zijn deze spellen in ruim 30 landen verkrijgbaar. Hierdoor kan je gerust zeggen dat dit hele leuke kaartspellen zijn.

De bedoeling van het spelletje is om de eigenschappen van de karakters op de kaartjes te benutten om andere kaarten te bemachtigen. Dit spelletjes is dan ook beschikbaar in heel veel varianten. Van Harry Potter en Dinosauriërs tot Paw Patrol en Fortnite. Voor elke leeftijd is er een leuk spel te vinden.

Bekijk de Top Trumps spellen 

Top Trumps Harry Potter