Tip: leuke kinderspellen voor de zomervakantie

Tip: leuke kinderspellen voor de zomervakantie

Het is zomervakantie! Tijd om de leukste kinderspellen uit te lichten voor de vakantieperiode. Spelletjes vormen uitstekend vermaak voor op de camping, in de auto onderweg naar Frankrijk, of gewoon thuis in de achtertuin. In dit blog delen wij een overzicht van leuke, leerzame vakantiespellen voor je kroost.

Weetjeskwartet: leuk en leerzaam voor het hele gezin

Weetjeskwartet heeft maar liefst 11 varianten en behoort tot de populairste kinderspellen van dit moment. Het spel is educatief verantwoord en onwijs leuk om te spelen met het gezin. En of je nu een zoon hebt die van sport houdt, een dochter die gek is op paarden of een kind dat fan is van de jungle of de oceaan: er is voor elk thema een kwartet beschikbaar.

Weetjeskwartet speldoos boerderijdieren

 

Bekijk op Bol.com

 

Squla: vermakelijke spellen met een neus voor didactiek

Van de bekende Squla-spellenserie zijn maar liefst 8 varianten beschikbaar, verdeeld over de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van de basisschool. De meeste Squla-onderwijsspellen hebben een schoolvak als thema. Hierdoor bied je je kind vermaak, terwijl je tegelijkertijd zijn kennis van aardrijkskunde, rekenen, taal en andere vakken op peil houdt.

Squla Familiebordspel

Bekijk op Bol.com

 

Poepspel: het spel waarbij iedereen win(d)t!

Geen zin in leerzame spellen met een onderwijsthema? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Het is immers vakantie, en dat is een tijd waarin je kind even lekker kan uitrusten van alle inspanningen. Een spel waar elk kind fan van is, is het knotsgekke Poepspel, het enige spel op de markt waarbij iedereen win(d)t! In dit spel moet je zoveel mogelijk kaartjes afleggen. Elk kaartje heeft te maken met een toiletbezoek. Maar zorg dat je slimmer bent dan je opponenten, want wie verliest, krijgt… een drol op zijn hoofd!

poepspel speldoos inhoud

 

Bekijk op Bol.com

 

Juniorkwartet: het leukste spelplezier voor de kleuters

De varianten van het juniorkwartet zijn ideaal voor kinderen in de onderbouw. Met deze spellen zijn ze twintig minuten zoet. Van het juniorkwartet zijn diverse thema’s beschikbaar, waardoor elk kwartet een andere ervaring biedt. Omdat dit spel geschikt is voor de allerkleinste kinderen, bevatten deze spellen kwartetten van drie kaarten in plaats van vier. Dit maakt het voor kinderen in de onderbouw toegankelijker om te spelen.

Kikker juniorkwartet

 

Bekijk op Bol.com

 

Pesten en Ezelen: knotsgek plezier voor kids vanaf 6 jaar oud

Weinig kaartspellen zijn zo geliefd als Pesten en Ezelen. Vooral Ezelen is onder kinderen een favoriet. Met de hilarische dierenkaarten, de ezelpoppetjes en het gezellige hectische karakter van het spel, is elk kind vanaf zes jaar oud fan van dit spel. De kracht van deze kaartspellen is dat ze garant staan voor maandenlang spelplezier. Je kunt ze namelijk zo vaak herspelen als je wilt.

Pesten is te spelen vanaf 2 tot en met 8 spelers. Voor Ezelen is een limiet vanaf 3 tot en met 5 spelers. De speeltijd van beide spellen is ongeveer een kwartiertje.

ezelen speldoos inhoud

 

 

Bekijk op Bol.com