Kaartspellen voor kinderen

7 kaartspellen voor onder- en middenbouw

Op zoek naar de leukste kaartspellen voor kinderen? Wij geven je de beste tips over kinderkaartspellen per leeftijdscategorie. Kaartspellen zijn perfect om je kinderen educatief vermaak te bieden. Want wat is er beter dan plezier maken en tegelijkertijd iets leren?

Kinderkaartspellen voor kleuters (4-6 jaar)

1. Woezel en Pip-kwartet

Is jouw kind ook fan van Woezel en Pip? Dan is het Woezel en Pip-kwartet een van de allerleukste kleuterspellen op de markt. Omdat dit spel voor heel kleine kinderen is, is het een kwartetversie met drie kaarten in plaats van vier. Dit is voor kinderen rond de kleuterleeftijd makkelijker te behappen. 

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2 tot 4

Bekijk op Bol.com

Woezel & Pip Junior kwartet

2. Varen-Vliegen-Rijden-kwartet

Met dit kwartetspel zijn je kleuters al snel 20 minuten zoet. Het is een leuk en toegankelijk kinderkaartspel met afbeeldingen die jouw kinderen erg zullen aanspreken. Het thema van dit kwartetspelletje zijn voertuigen in de lucht, ter zee en op het land. De kaarten zijn extra groot, zodat ook de allerkleinste kinderen het spel moeiteloos kunnen spelen.

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2 tot 4

Bekijk op Bol.com

Varen, Vliegen, Rijden Junior kwartet

3. Kikkerkwartet Junior

Ook het razend populaire Kikker-juniorkwartet is een echte aanrader wanneer je kinderen hebt in de kleuterleeftijd. Dankzij de extra grote kaarten en het kikkerthema, leer je kinderen op een eenvoudige, educatieve wijze hoe ze kwartet spelen. Erg leuk om te spelen in het weekend, bij opa en oma of op de camping.

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2 tot 4

Bekijk op Bol.com

Kikker Junior kwartet

Kinderkaartspellen voor de middenbouw (6-9 jaar)

4. Weetjeskwartet

Het weetjeskwartet kent maar liefst 12 varianten in allerlei thema’s, waaronder dierenkwartetten. Van wildlife tot paarden, van sport tot vakantielanden en van boerderijdieren tot huisdieren. Het weetjeskwartet is perfect voor iets oudere kinderen vanaf groep 2 en 3. Ook kinderen in groep 4, 5 en 6 vinden het weetjeskwartet over het algemeen nog erg leuk. Het weetjeskwartet biedt een leuke manier om je kinderen iets te leren over een bepaald onderwerp. Een van de leukste kinderspellen!

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2 tot 4

Bekijk op Bol.com

Wildlife Weetjeskwartet

5. Poepspel

Welk kind moet niet lachen om grapjes over poep en pies? Met het Poepspel heb je een kaartspel in handen waarbij je kinderen hun stinkende best zullen doen om te winnen. Want als ze als laatste eindigen krijgen ze een nepdrol op hun hoofd! Het spel bevat speelkaarten, diverse nepdrollen en een scheetkussen. Hilariteit gegarandeerd!

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2+

Bekijk op Bol.com

Poepspel

6. Pesten en Ezelen

Pesten en Ezelen: wie kent deze spellen niet? Speciaal voor kinderen in de middenbouwleeftijd zijn deze spellen op kindvriendelijke wijze op de markt gebracht. Met pesten en ezelen weet je zeker dat je kinderen knotsgek plezier beleven. Wat deze spellen fijn maakt, is dat je ze even snel tussendoor kunt pakken. Want een potje pesten of ezelen duurt vaak niet langer dan 10 of 15 minuten en dat maakt deze games tot de perfecte kaartspellen voor kinderen.

 • Speelduur: 10-20 minuten
 • Aantal spelers: 2-8

Bekijk op Bol.com

Ezelen kaartspel

Kinderkaartspellen voor de onderbouw (4 – 7 jaar)

7. Squla-onderwijsspellen

Squla ontwikkelt kaartspellen voor kinderen die speciaal zijn gemaakt voor het onderwijs. Elk thema is gekoppeld aan een schoolvak. Denk bijvoorbeeld aan taal (spelling en rijmen), rekenen en aardrijkskunde. Wat Squla zo leuk maakt is dat het voor een vrij brede leeftijdsgroep inzetbaar is. Offiiceel van 4 tot 7 jaar, maar de ervaring leert dat oude kinderen het vaak ook erg leuk vinden om Squla te spelen. Wij horen regelmatig van ouders dat zelfs zij het soms een uitdaging vinden! Kortom: een slim spel dat je kinderen uitdaagt om cognitief te groeien. 

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2-4

Bekijk op Bol.com

Squla Taal Rijmen spel