Spel uitgelicht: Ezelen kaartspel

Spel uitgelicht: Ezelen kaartspel

Ezelen is een populair kaartspelletje dat je met een set kaarten al kunt spelen! Snelheid is heel belangrijk, omdat je snelle keuzes moet maken en zo snel mogelijk een set kaarten bij elkaar moet verzamelen.

Ben je vergeten hoe dit spelletje werkt of wil je graag weten wat de spelregels zijn van het Ezelen kaartspel? Lees dan snel verder! Wij van Identity Games hebben zelf ook het Ezelen kaartspel gemaakt. Dit spel is nog makkelijker te spelen, dus ook geschikt voor de gehele familie.

Wat zijn de spelregels van Ezelen?

Voorbereiding:

Afhankelijk van het aantal spelers kies je een aantal ‘sets’ van vier bij elkaar horende kaarten. Speel je bijvoorbeeld met vier spelers, dan sorteer je de Azen, Vrouwen, Boeren en Koningen eruit. De overige kaarten doen dus niet mee. Schud de kaarten en verdeel ze over de spelers. Zet de pionnen midden op de tafel. Let wel op dat je altijd één pion minder gebruikt dan het aantal spelers. Mocht je geen pionnen hebben, kun je ook een gebaar met elkaar afspreken. Denk aan het opsteken van een hand of in je handen klappen.

Doel van het spel:

Het is jouw doel om een complete set van 4 kaarten bij elkaar te verzamelen. Vervolgens moet je zo snel mogelijk een pion van tafel pakken of het afgesproken gebaar uitvoeren. Als iemand anders als eerste een pion pakt, moeten de rest van de spelers ook zo snel mogelijk een pion pakken of het gebaar uitvoeren. De speler die dit als laatste doet verliest.

Ezelen kaartspel speelkaarten

Hoe werkt een speelronde:

Zodra alle kaarten zijn uitgedeeld, kiezen alle spelers een kaart uit hun hand die ze weg willen geven. De spelers beginnen met het aftellen van 3 t/m 1 en roepen vervolgens Ezelen. Nu begint het spel. Iedereen schuift tegelijk zijn gekozen kaart gesloten over de tafel naar zijn linker buurman. Deze pakt de kaart snel op en stop hem bij zijn kaarten. Dit wordt net zolang herhaald totdat een van de spelers 4 bij elkaar horende kaarten in zijn hand. Alle overige spelers moeten dit ook zo snel mogelijk doen. De speler die als laatste een pion pakt of het gebaar uitvoert krijgt een letter. Het spel gaat net zolang door totdat een speler het woord ezel heeft.

Waar is Ezelen het kaartspel te verkrijgen?

Nu weet je precies hoe het Ezelen kaartspel werkt! Ben je benieuwd waar je het officiële Ezelen kunt bestellen? Bekijk dan snel op bol.com om het spel te bekijken. Dit kaartspel is namelijk een stuk makkelijker om te spelen. Zo is het ook geschikt voor kleine kinderen.

Wist je dat je nog veel meer verschillende spelletjes kunt spelen met een set kaarten? Zo heb je bijvoorbeeld pesten, jokeren en hartenjagen. Klik snel op de linkjes om te kijken hoe deze spellen werken!

pesten, ezelen, jokeren kaartspellen