Wat te doen in de herfstvakantie?

Lees hier onze 4 vakantietips

Wat te doen in de herfstvakantie? Pak je het vliegtuig of de caravan? Of blijf je lekker thuis? Als jij voor dat laatste kiest, is dit artikel geschreven voor jou. Want wie wil er nu niet lekker bijkomen van de drukke zomermaanden? Gezellig thuis aan de keukentafel. Of misschien, als het een mooie dag is, de barbecue nog eenmaal aanzetten voor het laatste restje zomer verdwenen is. Wij geven je 5 tips om deze herfstvakantie onvergetelijk te maken.

Tip 1. Kies een dorp of stad waar je nog nooit bent geweest en ga op avontuur

Een patatje eten in het Limburgse Simpelveld? Of misschien met een bootje varen in een Fries gehucht waar je nooit eerder van hebt gehoord? Weinig dingen zijn zo leuk als een dagje avontuur zonder voorbereiding. Neem je partner of beste vriend mee op sleeptouw, stap in de auto of de trein en vertrek naar een plek die jullie beiden niet kennen. Misschien een mooie stad in Nederland of België, of juist een dorp of gehucht waar normaal geen toeristen of dagjesmensen komen.

  • Maak cheesy vakantiefoto’s van de plek die je bezoekt en deel deze op social media
  • Bestel een lokaal frietje en laat een lovende review achter in Google of op de website van de patatzaak
  • Plaats een reisverhaal over je avontuur op waarbenjij.nu en deel dit met je vrienden
Roadtrip met vrienden

Tip 2. Schrijf een e-mail aan je toekomstige zelf

Op futureme.org kun je jezelf een e-mail sturen die over een jaar, drie jaar of zelfs vijf jaar in je inbox wordt bezorgd. De kans is groot dat je jezelf hier compleet mee verrast. De meeste mensen die de e-mail aan zichzelf schrijven, vergeten na verloop van tijd dat ze dit gedaan hebben.

Wanneer ze een jaar later ineens een bericht van zichzelf krijgen, tovert dat een brede glimlach op je gezicht. Een leuk idee: schrijf jezelf wat je doelen zijn voor het komende jaar. Vervolgens kun je over een jaar, wanneer je de mail in je inbox ontvangt, kijken hoe ver je gekomen bent met het behalen van je doelen.

Typen op laptop

Tip 3. Ontwerp je eigen variant op Kwartet of Ganzenbord

Een eigen spel maken: wie heeft dat niet ooit overwogen? Met spellen als Kwartet of Ganzenbord kun je heel eenvoudig een eigen variant bedenken. Voor Ganzenbord raden wij je aan om twee A3-vellen aan elkaar te plakken en hierop een route uit te tekenen. Je kunt deze in je eentje maken, of met vrienden, familie of het gezin. Het is een leuke activiteit waar je met gemak een hele middag aan bezig bent.

Ook voor Kwartet kun je de grappigste varianten bedenken. Met foto’s van je huisdieren, familieleden of afbeeldingen van inside jokes die alleen jij en je vrienden begrijpen. Hilariteit gegarandeerd!

Wildlife Weetjeskwartet met speelkaarten

Tip 5. Organiseer een bordspelletjesavond met vrienden

Bordspellen worden de laatste jaren steeds populairder. Zeker onder millennials is er een sterke stijging in verkoopcijfers. Nu de wereld zo ver gedigitaliseerd is, voelen we een groeiende behoefte aan ouderwets sociaal contact. En wat is er nu leuker dan samen bordspelletjes spelen? Met je familie, vrienden of met je geliefde.

Wil jij een geslaagde bordspellenavond organiseren? Zorg dan dat je lekkere zelfgebakken snacks in huis hebt, evenals drankjes en een sfeervolle Spotify-playlist. En niet te vergeten: een collectie van de leukste gezelschapsspellen waarmee je een onuitwisbare indruk maakt op je vriendenkring! Wij geven je tips voor de leukste bordspellen om te spelen tijdens de herfstvakantie:

Escape Room The Game spelen