Spelletjes voor binnen als het regent

De leukste gezelschapsspellen

Een regenachtige avond is het perfecte moment om een bordspel te spelen. Liefst met de kachel opgestookt en een kop warme chocomel erbij. Ben jij op zoek naar de leukste gezelschapsspellen voor binnen als het regent? Op deze pagina geven wij je een overzicht van enkele superleuke bordspellen die je thuis kunt spelen.

1. Escape Room The Game

Bij een escape room denk je vast en zeker aan een fysieke escape room, waarvan er meer dan duizend zijn in Nederland. Maar wist je dat er ook een Escape Room-bordspel is dat je gewoon thuis kunt spelen? Dit spel geeft vers elan aan de nieuwste bordspellengenres. Met dit spel moet je samen met een groepje vrienden, familie of je partner binnen 60 minuten zien te ontsnappen. Dat doe je door puzzels en clues op te lossen. Slaag je daarin? Dan vind je de code om de escape room te kraken en te ontsnappen. Kortom: een spannend spel voor binnen als het regent.

Er zijn maar liefst 29 escape room-spellen voor thuis. Sommige zijn verkrijgbaar als losse uitbreidingssets. Andere zijn onderdeel van het basisspel, waarin je vier escape rooms aantreft in één speldoos. Elk van de spellen heeft een ander thema. Enkele van deze thema’s zijn:

  • Prison Break
  • Nuclear Countdown
  • Dawn of the Zombies
  • Panic on the Titanic
  • Space Station
  • Mad House
  • Behind Enemy Lines
  • Kidnapped
  • Jumanji (speciaal voor gezinnen!)
Escape Room The Game Startersset met spelonderdelen

2. Who’s The Dude?

Er is geen betere manier om regenwolken te verdrijven dan met de slappe lach. En dat bereik je met het knotsgekke spel “Who’s The Dude?”. Dit foute party-spel bevat een set kaarten, vergezeld van een opblaaspop genaamd The Dude. Op de kaarten staan activiteiten uitgebeeld, zoals gitaar spelen, zwemmen en dansen. Aan jou de taak om deze activiteiten samen met The Dude uit te beelden. Onderwijl moet jouw team zien te raden wat je precies uitbeeldt. Het team dat aan het einde van het spel de meeste kaartjes geraden heeft, is de winnaar.

Who's The dude bordspel met spelonderdelen

3. Lynx

Als je van competitieve spelletjes houdt waarbij je reactievermogen wordt getest, is Lynx perfect voor jou. Dit spel is razend populair in onder meer Spanje: het is dé klassieker onder de bordspellen. Ook in Nederland kent Lynx een sterke groei in verkoop. Het leuke aan het spel is dat het geschikt is voor jong en oud. Je kunt het spelen met je partner, je vrienden of met het hele gezin. Ook kleine kinderen, vanaf ongeveer zes jaar oud, beleven veel plezier aan het spel.

De speldoos van Lynx bestaat uit een speelbord met daarop tientallen verschillende plaatjes afgebeeld. De spelers krijgen vervolgens elk een set aan kaartjes met daarop afbeeldingen die overeenkomen met de illustraties op het speelbord. Wie zijn of haar kaartjes als eerste heeft gematcht met de afbeeldingen op het speelbord, wint de ronde. Lynx is een snel spelletje met eenvoudige spelregels. Kortom: simpel vermaak voor op een regenachtige dag.

Lynx bordspel met spelonderdelen

4. Weetjeskwartet

Het leuke aan kwartet is dat iedereen weet hoe het werkt. Ook kinderen. Wat je misschien niet weet, is dat er ook educatieve kwartetspellen zijn. De bekendste daarvan is het Weetjeskwartet. Dit kwartetspel draait niet alleen om plaatjes, maar ook om wist-je-datjes. En er zijn maar liefst 12 varianten van. Die kun je in één pakket kopen op Bol.com, of je kunt ze los aanschaffen. Ze worden vaak gekocht als campingspelletjes of vakantiegames. Er zijn onder andere weetjeskwartetten met de volgende onderwerpen:

Wildlife Weetjeskwartet met speelkaarten

5. Poepspel

In het Poepspel moeten jij en je familie je stinkende best doen om geen drol op je hoofd te krijgen. Een snel en grappig spel waarbij je zoveel mogelijk kaarten moet zien te leggen in zo min mogelijk tijd. Ben je door je kaarten heen? Druk op het scheetkussen! Ben jij de laatste die op het kussen drukt? Dan krijg je een drol op je hoofd en sta je laatste. Alles in het spel draait om poep en dat maakt dit spel hilarisch om te spelen met zowel volwassenen als kinderen. Kortom: een van de leukste familiespellen.

Poepspel