Escape Room voor kinderfeestjes

Thuis te spelen voor kinderen vanaf 10 jaar

Geef jij binnenkort thuis een kinderfeestje voor je zoon of dochter? Overweeg dan eens een escape room te spelen. Deze vorm van vermaak wordt steeds populairder op kinderfeestjes. Het is een unieke manier om educatief plezier te beleven. Niet alleen fysieke escape rooms zijn geliefd op kinderfeestjes, maar ook de populaire escape room-bordspellen van Identity Games. Identity Games ontwikkelt deze spellen al enkele jaren. Het produceerde zelfs een Escape Room-spel speciaal geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder: Escape Room The Game Jumanji Family Edition.

Met meer dan 1 miljoen verkopen en een nominatie voor Speelgoed van het Jaar behoort Jumanji tot de beste kinderspellen van dit moment. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Dat zie je niet alleen terug in de verkopen, maar ook in de positieve reviews op Bol.com.

Escape Room The Game Family Edition Jumanji doos

Waarom het Escape Room-bordspel ideaal is voor kinderfeestjes

Escape Room The Game: Jumanji Family Edition leent zich perfect voor kinderfeestjes. Want laten we eerlijk zijn: als jij met zes van die hyperactieve, kleine stuiterballen in de auto naar een escape room moet rijden en ze daar een uur lang in bedwang moet houden, ben je bekaf. Met het bordspel blijf je gewoon lekker thuis. Ben je nog niet overtuigd? Dan geven wij je de grootste voordelen van het escaperoom-bordspel voor kinderfeestjes:

  • In het spel spelen de kinderen niet tegen elkaar, maar moeten ze samen het spel zien te winnen. Kortom: winnen of verliezen doen ze altijd samen. Dat maakt dit spel ideaal voor kinderen die het moeilijk vinden om te verliezen
  • Het spel is niet alleen leuk en spannend, maar ook erg goed voor de cognitieve ontwikkeling. Het is, kortom, een educatief verantwoord spel voor op kinderfeestjes
  • Het spel bevat uitdagende puzzels, clues en raadsels waar de kinderen zeker 60 minuten zoet mee zijn
  • Het spel leert kinderen om actief samen te werken, out-of-the-box te denken, verbanden te leggen en emoties te reguleren
  • Het spel bevat maar liefst drie scenario’s, waardoor de kinderen driedubbel spelplezier beleven
  • Het spel heeft een thema waar alle kinderen gek op zijn: Jumanji!

Hier moet je op letten als je thuis een escape room speelt op een kinderfeestje

Wil jij het escaperoomspel spelen op een kinderfeestje? Het wordt aangeraden dat een volwassene de zogenaamde ‘spelmeester’ is en het spelletje in goede banen leidt. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle kinderen de kans krijgen mee te doen. Sommige kinderen zijn nu eenmaal wat passiever en verlegener. Maar ook voor hen is het belangrijk dat ze een rol spelen bij het oplossen van de puzzels. Daarnaast is het verstandig dat je als volwassene actief meespeelt; sommige puzzels zijn uitdagend en dan is het prettig als je een zetje in de juiste richting geeft.

Als jij het spel goed weet te reguleren, zullen de kinderen een heel positieve en plezierige tijd hebben. Wil je het spel helemaal compleet maken? Overweeg dan om eerst de film Jumanji te kijken en daarna het spel te spelen. Dit maakt de ervaring nóg leuker en specialer.

Escape Room The Game Jumanji Family Edition