Escape Room spelen met het gezin?

Het kan vanuit je eigen woonkamer!

Ben jij op zoek naar een leuke escape room voor gezinnen? Daar hoef je het huis niet voor uit! Met het bordspel Jumanji haal je een superspannende escape room in huis die je gewoon aan de keukentafel kunt spelen. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar oud en biedt leerzaam spelplezier voor een prijs die veel lager ligt dan een fysieke escape room. En het leuke is: ook voor volwassenen is deze escape room een echte uitdaging, dus zowel jij als je kinderen beleven optimaal plezier aan dit gezelschapsspel.

Escape Room The Game is een populaire franchise. Het spel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijde bestseller. Meer dan 1 miljoen exemplaren gingen er over de toonbank. Kortom: een must-have voor iedereen die van uitdagende bordspelletjes houdt.

Wat maakt Escape Room The Game: Jumanji zo leuk voor gezinnen?

Escape Room The Game: Jumanji Family Edition is de allerleukste gezins-escaperoom voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar oud. Het spel werd in 2019 nog genomineerd voor Speelgoed van het Jaar en behaalt op Bol.com talloze lovende recensies. Ook bij andere winkels zoals Intertoys en Wehkamp is het spel een echte bestseller. Maar wat maakt dit spel zo leuk voor gezinnen? Wij maakten bij de ontwikkeling van het spel gebruik van een succesformule om de beste escape room voor families te maken. De volgende elementen waren daarin belangrijk:

  • Het spel is co√∂peratief, waardoor je niet tegen elkaar speelt, maar met elkaar
  • Het spel biedt puzzels en andere uitdagingen die goed zijn voor de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van je kind
  • Het spel ziet er visueel prachtig uit en is gebaseerd op de populaire familiefilm Jumanji met de acteurs Jack Black en The Rock
  • Het spel bevat maar liefst drie scenario’s die stuk voor stuk heel spannend zijn, waardoor je extra lang speelplezier beleefd
  • Je ontwikkelt ook als volwassene nieuwe skills met dit spel, zoals creativiteit, logica, samenwerken, communiceren, emotieregulatie en probleemoplossend handelen
  • Het spel is ook ideaal voor op kinderfeestjes, want het biedt een uur lang spelplezier en kan vooraf gecombineerd worden met de superspannende Jumanji-film
Escape Room The Game Jumanji Family Edition met spelonderdelen

Hier moet je op letten als je met kinderen een Escape Room speelt

Bij een escape room voor gezinnen moet je erop letten dat de speelwijze past bij je kind. Alle kinderen zijn immers anders. Sommige kids zijn ongeduldig, anderen assertief en weer anderen teruggetrokken en verlegen. Om ervoor te zorgen dat jouw kinderen optimaal plezier beleven aan deze escape room, is het belangrijk dat jij of je partner optreedt als spelmeester. Je doet dan nog steeds mee met het oplossen van de puzzels en clues, maar je stimuleert onderwijl dat je kinderen op een actieve, leuke manier meedoen. Liefst op een manier die past bij hun gedrag en hun natuur.

Het uitgangspunt is dat iedereen een positieve, plezierige ervaring heeft. Dat geldt voor de volwassenen die meedoen, de kinderen die heel actief en assertief zijn, maar ook de kids die wat meer teruggetrokken zijn.

Mocht je nog meer inspiratie zoeken over de leukste escape room spellen voor kinderen dan heeft Cynthia van Cynspirerend ook een mooi lijstje gemaakt die het zeker waard is om te bekijken.

Escape Room The Game Jumanji Family Edition