Nu speelbaar in je eigen huis

De beste escape room van dit moment

Wat is de beste escape room van Nederland? En hoe bepaal je zoiets? Alleen al in Nederland zijn honderden escaperooms gevestigd. Een aantal jaar geleden besloten wij als spelontwikkelaar uit te vogelen wat de succesformule is achter de meest succesvolle ontsnappingskamers. Wij wilden weten: wat maakt zo’n kamer nu écht spannend en onderscheidend? We ontwikkelden een formule die alles bevatte wat een goede escaperoom nodig heeft. En vanuit die formule ontwikkelden we de inmiddels wereldwijd succesvolle spellenreeks Escape Room The Game.

Succesformule: in 6 stappen naar de beste Escape Room

Dit spel is wereldwijd meer dan 1 miljoen keer verkocht en heeft een indrukwekkende fanbase opgebouwd. In Nederland, maar ook ver daarbuiten. Het bordspel bevat alle elementen waar de populairste escaperooms te wereld ook aan voldoen. Denk hierbij aan de volgende elementen:

  • Een spannend thema met sfeervolle vormgeving en een sterke storytelling
  • Een meeslepende ervaring waarin je de wereld om je heen even vergeet en helemaal in het avontuur opgaat
  • Het gebruik van tijdsdruk middels een aftelmechanisme (in het bordspel werken wij met een chrono decoder)
  • Een variëteit aan puzzels en raadsels in verschillende formats (cijfers, woorden, vormen etc.)
  • Een coöperatieve speelervaring waarbij de deelnemers elkaar versterken en synergie vormen
  • Uitdagende clues die je moet vinden en op de juiste wijze aan elkaar moet koppelen om de code te ontcijferen

Familie speelt escape room the game Jumanji

Haal de beste Escape Room naar je woonkamer

Ons bordspel vormt de optelsom van alles wat succesvolle ontsnappingskamers gemeen hebben. Door de jaren heen ontwikkelden we meer dan twintig ontsnappingsavonturen, verdeeld over uitbreidingssets, twee-speler-edities, familie-edities, de legpuzzel-editie en nog veel meer. De meeste daarvan kun je vinden in de speelgoedwinkel of online in de webshop van Bol.com. Wil jij de ultieme escaperoom spelen, gebaseerd op een universele succesformule? Bekijk dan ons assortiment en maak je keuze.

escape room the game nieuwe speldoos