Bordspellen top 5

Het ultieme overzicht van Identity Games

Ben jij op zoek naar het ultieme overzicht van beste spelletjes? Wij leveren jou de bordspellen top 5 van Identity Games. Een bonte verzameling van de leukste, beste en grappigste bord-, kaart- en dobbelspellen waar je oneindig speelplezier mee beleeft.

1. Nightmare Horror Adventures: een avondvullend murder mystery-spel

Als je gek bent op crime, horror of detectives, dan moet je Nightmare Horror Adventures zeker gespeeld hebben. In deze game moet je met vier tot vijf personen een duistere familiemoord ontrafelen. Je gaat in een  spookachtig landhuis op zoek naar clues. Dat doe je door de kamers in het huis grondig te doorzoeken en zo stukje bij beetje te ontdekken wie de moordenaar is. Wees echter op je hoede, want in dit sinistere moordspel is niemand veilig…

Waarom Nightmare Horror Adventures een top 5 bordspel is:

 • Het spel staat te boek als de engste game die ooit op de Nederlandse markt is gekomen;
 • Het spel is de perfecte balans tussen de genres crime, thriller en horror;
 • Het spel draait grotendeels om storytelling, waardoor je het gevoel hebt de hoofdrol te spelen in een film of boek;
 • Het spel neemt een groot deel van de avond in beslag, waardoor het een onvergetelijke beleving wordt;

Bekijk op Bol.com

speldoos nightmare horror adventures

2. Escape Room The Game: wereldwijde bestseller met +3 miljoen verkopen

Escape Room The Game is met meer dan drie miljoen verkopen een wereldwijde bestseller onder de bordspellen. In deze spannende franchise die uit maar liefst 29 ontsnappingskamers bestaat, moet je binnen 60 minuten uit ene escape room zien te ontsnappen. En het leuke is: je kunt het gewoon thuis aan de keukentafel spelen. Het spel bevat talloze puzzels, clues, raadsels en mysteries die je moet oplossen om te ontsnappen. Onderwijl tikt de tijd door: een chrono decoder telt de tijd af naar de nul. De druk neemt daardoor toe en je moet scherper dan ooit zijn om de code op tijd te kunnen kraken.

De franchise van Escape Room The Game bestaat uit twee basisspellen, meerdere spellen die je met z’n tweetjes kunt spelen, een familie-editie, een VR-spel, een puzzelspel en diverse uitbreidingssets. Kortom: eindeloos plezier voor iedereen die van spanning en spelletjes houdt.

Waarom Escape Room The Game een top 5 bordspel is:

 • Het gaat om een coöperatief spel, waardoor je winnen of verliezen altijd samen doet (je speelt dus met elkaar en niet tegen elkaar);
 • Het spel vergt het maximale van iedere deelnemer en doet een beroep op al je emoties (stress, euforie, abstract en creatief vermogen, communicatie, presteren onder druk etc.);
 • Het spel bevat ingenieuze raadsels, puzzels en mysteries die al je creativiteit vergen om op te lossen;
 • Het spel is waanzinnig mooi vormgegeven en beschikt over originele, spannende storytelling die je op het puntje van je stoel doet zitten.

Bekijk op Bol.com

Escape Room The Game inclusief chrono decoder

3. BBC Earth Animals: leer alles over wilde dieren wereldwijd

Houd jij ook zo van de docu’s van BBC met David Attenborough? En wil jij op ludieke wijze meer te weten komen over wildlife op onze planeet? Dan is BBC Earth: Animals een spel dat perfect bij jou past. In deze educatieve dierenquiz krijgt iedere speler een houten pion in de vorm van een wild dier. Wie deze pion het eerste over het hele speelbord heeft bewogen, is de winnaar. Om stappen vooruit te zetten met je pion, moet je de quizvragen in het spel correct zien te beantwoorden.

Het bijzondere aan BBC Earth: Animals is dat de quizvragen in videovorm worden gesteld. Voor het spel moet je namelijk inloggen in een online spelomgeving waar je prachtige HD-beelden te zien krijgt uit de BBC Earth-documentaires. Bij elk beeld hoort een uitdagende quizvraag. De vragen gaan over dieren van over de hele wereld: apen, leeuwen, tijgers, nijlpaarden, vogels, dolfijnen en noem het maar op. Omdat het spel regelmatig nieuwe quizvragen in de online omgeving krijgt, raak je nooit uitgespeeld.

Speel je het spel liever zonder digitale omgeving en zonder video’s? Dan kun je de quizvragen ook gewoon terugvinden op een set speelkaarten in de speldoos. Zo is er voor ieder wat wils.

BBC Earth: Animals staat in de top 5 bordspellen omdat:

 • Het spel vormt de ultieme combinatie tussen educatie en entertainment
 • Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar (maar is ook heel leuk voor volwassenen)
 • Het spel bevat een interactieve dierenquiz met prachtige videobeelden van de BBC Earth-documentaires
 • Het spel is desgewenst ook zonder digitale omgeving te spelen, omdat er kaartjes aan zijn toegevoegd
 • Het spel is op duurzame, milieuvriendelijke wijze geproduceerd, waardoor je een verantwoorde aankoop doet
 • Het spel krijgt elke paar maanden nieuwe quizvragen, waardoor je het eindeloos kunt blijven herspelen
 • Het spel heeft ludieke, houten pionnetjes in de vorm van wilde dieren (erg leuk voor kinderen)

Bekijk op Bol.com

BBC Earth: Animals bordspel

4. Monopoly Friends: het bordspel van de leukste sitcom uit de 90’s

Met Monopoly Friends speel jij als een van de karakter uit de serie en krijg je een speciale pion die hierbij past: het handtasje van Rachel, de dinosauriër van Ross, de trui van Chandler of het gitaarinstrument van Phoebe.

Tijdens het spel herbeleef je de leukste, mooiste en grappigste momenten uit de sitcom. Laten wij je geheugen even opfrissen: de prikstok, het befaamde kerstgordelbeest en natuurlijk het huwelijk van Chandler en Monica. Het is jouw taak om tijdens het spel zoveel mogelijk vastgoed, voertuigen en vermogen te scoren. Zo kun je Joey’s boot kopen, de sportauto van Monica, een van de appartementen van de hoofdpersonen en natuurlijk het befaamde koffiehuis Central Perk. Maar kijk wel goed uit… voor je het weet, groeit de rekening je boven het hoofd. 😉

Afbeelding voor Monopoly Friends

Wat Monopoly Friends een top 5 bordspel maakt:

 • Het bordspel is gemodelleerd naar de meest iconische show die ooit is uitgezonden: Friends;
 • Het gezelschapsspel staat bol van de ‘klassiekers’ uit de serie, zoals Central Perk, de appartementen van de karakters en diverse andere referenties;
 • De pionnetjes zijn erg origineel en leuk gemaakt en ook het speelbord is voor elke Friends-liefhebber een trip down memory lane;
 • Je kunt het spel oneindig opnieuw spelen, want het wordt (net als de tv-show) simpelweg nooit saai.

Bekijk op Bol.com

Monopoly Friends

5. Who’s The Dude: het ultieme feestspel met levensgrote opblaasbare pop

Heb jij ook zo’n zin in een avondje met vrienden? Lekker wat te eten en te drinken, een goede playlist op de achtergrond en… een superfout partyspel met een levensgrote opblaasbare pop! Who’s The Dude! is een hilarisch gezelschapsspel waarin je samen met The Dude de meest absurde dingen moet uitbeelden. Jouw team moet vervolgens raden wat je uitbeeldt. Gitaarspelen? Headbangen? Golfen? Fietsen? Boksen? Koken? Stofzuigen? Het is aan jou om The Dude aan het werk te zetten en de punten voor je team binnen te halen.

Waarom Who’s The Dude tot de top 5 bordspellen behoort:

 • Als er één spel is waar je gegarandeerde de slappe lach van krijgt, is het Who’s The Dude!
 • Het spel draait om een hilarische, levensgrote opblaaspop met een relaxed en onhandig karakter
 • Het spel bevat vele kaartjes waarop dingen staan die jij moet zien uit te beelden (en dat is nog een hele uitdaging!)
 • Dit spel is ook prima buitenshuis te spelen, bijvoorbeeld in de tuin, in het park of tijdens een feestje (kerst, oud en nieuw, verjaardag etc.)

Bekijk op Bol.com

Who's The Dude bordspel

Bordspellen top 5 + nog veel meer spellen bekijken?

Identity Games heeft behalve de top 5 nog veel meer populaire bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen in het assortiment. Benieuwd naar alle spellen die wij hebben gemaakt? ~Bekijk dan onze spellenpagina en laat je verrassen!

Bekijk spellenpagina

Jeroen & Jan-Maurits Identity Games