De 5 leukste campingspelletjes voor op vakantie

Samen genieten in de zon

Of je nu in Frankrijk, de Ardennen of op de Veluwe zit: op een geslaagde kampeervakantie kun je niet zonder campingspelletjes. Maar laten we eerlijk zijn: na het zoveelste potje badminton of Yahtzee wil je ook wel eens iets anders. Wij geven je daarom een overzicht van de leuke campingspellen voor op vakantie. Voor met de kinderen of met volwassenen onderling.

1. Escape Room The Game

Escape Room The Game is een superspannende game voor ‘s avonds op de camping. Of misschien zelfs in je tent of camper wanneer het regent. In dit bordspel moet je binnen 60 minuten zien te ontsnappen uit een escape room. Dat doe je door puzzels op te lossen, clues te onderzoeken en creatief te denken. Het is een coöperatief spel. Dat wil zeggen dat het een spel is waarbij je samenwerkt, in plaats van elkaar beconcurreert. Winnen of verliezen doe je dus altijd samen. 

Wat dit spel zo leuk maakt, is dat er maar liefst 26 varianten van zijn. En die hebben elk een ander thema. De een speelt zich af op de Titanic, de ander in de gevangenis, en weer een ander in een laboratorium waar een dodelijk virus dreigt uit te breken. Escape Room: The Game is wereldwijd meer dan een miljoen keer verkocht en is daarmee een van de populairste spellen van dit moment.

Escape Room The Game is er voor volwassenen, maar ook voor gezinnen met kinderen. De familie-variant Jumanji is bijvoorbeeld enorm populair. Ook in Nederland en België. Kortom: een van de leukste campingspelletjes voor volwassenen en gezinnen. En ook nog eens heel leerzaam voor je kids.

Escape Room The Game Startersset met spelonderdelen

2. Pesten

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met Pesten heb je een van de leukste kampeerspellen in handen. Het campingspel is goed voor 20 tot 30 minuutjes vermaak. Zeker als je met kinderen op de camping bent, is dat perfect. En om het nóg leuker te maken: Identity Games ontwikkelde een variant van Pesten die speciaal geschikt is voor kids in de midden- en bovenbouw van de lagere school. Voorzien van speelse afbeeldingen en een vrolijke speldoos waar elk kind blij van wordt.

Pesten kaartspel met onderdelen

3. Lynx

Een leuk en toegankelijk gezinsspel voor op de camping is Lynx. Dit spel is in Zuid-Europa al jaren een van de best verkochte bordspellen, en wint nu ook in Nederland en België terrein. De kracht van Lynx is dat het voor zowel kinderen als volwassenen een onwijs leuk spel is. Het is makkelijk te leren, superspannend en competitief.

De speldoos van Lynx bevat een speelbord met allerlei kleine plaatjes erop afgebeeld. De spelers krijgen per ronde een hoeveelheid kaartjes toebedeeld en moeten deze zo snel mogelijk matchen met de plaatjes op het speelbord. Wie dit als eerste voor elkaar krijgt, wint de ronde. Ga jij dit campingspelletje uit proberen?

Lynx bordspel met spelonderdelen

4. Who’s The Dude

Als je zin hebt in plat plezier, dan is er maar één optie te beste: Who’s The Dude. Dit knotsgekke partyspel bezorgd je gegarandeerd de slappe lach. En je kunt het prima spelen met andere campinggasten, want het spel is simpel om te spelen.

Dit vakantiespel draait om een opblaaspop genaamd The Dude. En het is aan jou om uit te beelden wat The Dude aan het doen is. Dat doe je aan de hand van kaartjes waarop opdrachten staan. Bijvoorbeeld: The Dude speelt gitaar. Of: The Dude leert zwemmen. Jouw team moet vervolgens zo snel mogelijk zien te raden wat jij uitbeeldt. Uiteraard concurreer je bij andere teams en is telkens een ander persoon aan de beurt om The Dude uit te beelden. Kortom: een te gek campingspelletje voor met vrienden, familie of andere campinggasten.

Who's The dude bordspel met spelonderdelen

5. Bankroet

Bankroet is het gezellige familiespel die ook zeer geschikt is voor op de camping. Bovendien is het een herdruk van de bekende klassieker Mankomanie. In dit spel is het de bedoeling om als snelste een miljoen over de balk te smijten. Alleen op deze manier maak jij kans op de erfenis van een miljard van oom Dagobert.

Wees roekeloos met geld! Geef het uit aan onzinnige zaken, want geld moet tenslotte rollen. Koop een jacuzzi voor je hond, laat een achtbaan in je achtertuin bouwen en vier je verjaardag op de maan. Zuinig zijn is voor losers! Bankroet, het spel dat je wint door een miljoen te verliezen!

Het grote voordeel van Bankroet is dat het een leuk spel is voor het hele gezin, maar ook voor alleen de kids onder elkaar. Daarom is dit een perfect spel om mee te nemen naar de camping.

Bankroet spelbord