Rotterdamse spelontwikkelaar Identity Games overhandigt eerste exemplaar Medical Mysteries en doneert € 15.000 aan Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

Rotterdamse spelontwikkelaar Identity Games overhandigt eerste exemplaar Medical Mysteries en doneert € 15.000 aan  Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

Vandaag heeft Corinne Buysse kinderarts in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, uit handen van de oprichter van Identity Games Albert Meuter, het eerste exemplaar van Medical Mysteries in ontvangst genomen. In dit coöperatieve medische spel onderzoeken spelers als ‘team van artsen’ een patiënt. Aan de hand van symptomen stellen zij diagnoses om de patiënt vervolgens een succesvolle behandeling te kunnen geven. Ook steunt spelontwikkelaar Identity Games het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis door per verkocht spel een bijdrage aan het ziekenhuis te schenken. Daarom is er vandaag een cheque van maar liefst € 15.000 overhandigd aan Buysse, onder het vrolijke toezicht van Sophietje, de mascotte van het ziekenhuis.

De donatie wordt ingezet voor onderzoek naar het identificeren van problemen van jongvolwassenen die op kinderleeftijd een hartstilstand hebben overleefd. De Rotterdamse spelontwikkelaar Identity Games draagt het Rotterdamse kinderziekenhuis een warm hart toe. Niet alleen met een bijdrage per verkocht spel, maar een aantal medewerkers nam ook deel aan ‘Fietsen voor Sophia’, de spinningmarathon voor – dit jaar – kinderen met een immuunziekte. “Als Rotterdams spellenbedrijf zijn wij supertrots dat we een samenwerking met dit Rotterdamse kinderziekenhuis aangaan. Het spel Medical Mysteries is een bijzonder spel dat je laat ervaren hoe het is, als verpleegkundige of arts, wanneer het leven van een patiënt in jouw handen ligt”, aldus Albert Meuter, oprichter Identity Games.

Over Medical Mysteries

Tijdens dit spannende spel duik je als team in de medische wereld. In Medical Mysteries ben je samen met de medespelers verantwoordelijk voor een patiënt die binnenkomt op de spoedeisende hulp. Het leven van de patiënt ligt in jullie handen. Met behulp van informatiekaarten en het maken van de juiste keuzes, is het jullie taak om symptomen te herkennen, de juiste diagnose te stellen en correct te behandelen.

Samenwerken, creativiteit en aandacht voor details komen samen in Medical Mysteries. Volg de aanwijzingen, voer de juiste tests uit, raadpleeg specialisten, maak de juiste behandelingsbeslissingen en gebruik je instinct! Medical Mysteries is een uitdagend spel voor iedereen. Van doorgewinterde arts en Geneeskunde student tot spelletjesliefhebber zonder medische achtergrond. Wat je achtergrond ook is, het gaat allemaal om het nemen van de juiste stappen en beslissingen.