Corporate Story

Let the fun take over!

Wat is er nou leuker dan spellen van A tot Z bedenken en vervolgens die ‘fun’ terug te zien in miljoenen huiskamers? Wij weten het wel: er is niets leukers!


Al ruim 30 jaar ontwikkelen, produceren en verkopen we bordspellen die plezier, educatie en verwondering brengen.
We bedenken en maken zowel spellen op maat voor de zakelijke markt als spellen voor thuis voor alle leeftijdscategorieën. Als relatief kleine spellenmaker hebben we vanuit ons mooie pand aan de Westersingel in Rotterdam een groot nationaal en internationaal bereik. Bij alles wat we doen voeren plezier, innovatie en ondernemerszin de boventoon.

Passie

Onze passie voor spellen kwam voor het eerst bovendrijven op een Rotterdamse zolderkamer. Daar begon het allemaal in 1992. Oprichters Albert Meuter en Emile Kalis bedenken hun eerste spel: Muntslag voor opdrachtgever Koninklijke Nederlandse Munt. Daarmee schieten ze in de roos. Albert en Emile zeggen hun baan op en gaan fulltime spellen bedenken, verkopen en produceren. Identity Games is geboren! In ruim 30 jaar groeien we uit onze kinderschoenen tot een speler van groot creatief formaat in de wereldwijde spellenbranche. Met een grote schare trouwe en steeds weer nieuwe fans.

Educatief plezier

Al onze spellenspelers en professionals in de branche willen we keer op keer op hun wenken bedienen. Het verbinden van mensen door ze (educatief) plezier, belevenissen en verbazing te brengen vanuit de kerngedachte Let the fun take over! Dat was bij de oprichting al zo, en is nog steeds onze missie. En wordt gewaardeerd. Nationaal en internationaal hebben we talloze nominaties en prijzen in de wacht gesleept, waaronder meerdere keren de prestigieuze Nederlandse prijs ‘Speelgoed van het Jaar’. Miljoenen mensen all over the world kennen onze succesnummers als Escape Room The Game, Boom Boom Balloon, Wildlife, The Original Mouthguard Challenge en Who’s The Dude. En onze tailor made-edities van Monopoly. Als enige spelontwikkelaar beschikken we over de Nederlandse licentie om Monopoly op maat te maken.

Dedicated team

Het unieke karakter en de beleving van onze spellen weerspiegelen op onze werkvloer. We beschikken over een dedicated team van ruim 25 creatieve, eigenwijze, mouwen opstropende medewerkers die niets leuker vinden dan dagelijks spelenderwijs bezig te zijn. Steeds al denkend, sleutelend en brainstormend op zoek naar het andere, naar het nieuwe. Daarbij grenzen opzoekend, waar nodig schurend, net zo lang tot we een gezamenlijk Eureka-gevoel hebben gecreëerd. Ieder spel kent een ander creatief proces, maar bevat steeds wel dezelfde passie waarmee we het bedenken en maken.

Toonaangevend

Spellen (tabletop games) stimuleren verbinding, prikkelen de fantasie, zorgen voor educatie en verbeeldingskracht en bieden bovenal plezier aan jong en oud. Al eeuwen tonen ze hun waarde en we zijn ervan overtuigd dat dat de komende honderden jaren niet anders zal zijn. Ieder jaar willen we een succesvol, innovatief en creatief spel voor alle leeftijdscategorieën lanceren. Passend in de tijdgeest, inspelend op trends en vooruitlopend op de behoefte van de speler(s). Met speciale aandacht voor kinderen en jongvolwassenen. Allemaal vanuit de diepgewortelde wens om het meest begeerde spellenbedrijf te zijn, toonaangevend en zich voortdurend ontwikkelend.

Let the fun take over! …om fans en collega’s in de branche te blijven verbazen.
Nu en in de toekomst!